Rezultate alegeri parlamentare 2012 / La Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, au fost înregistrate 23 de sesizări privind posibile încălcări ale legii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
21 d sesiări au fost primite de la cetăţeni, prin S.N.U.A.U. 112
21 d sesiări au fost primite de la cetăţeni, prin S.N.U.A.U. 112

Duminică, 09 decembrie, în intervalul 07:00-12:00, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au fost înregistrate 23 de  sesizări privind posibile încălcări ale Legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, din care 21 au fost primite de la cetăţeni, prin S.N.U.A.U. 112,  iar alte două de la formaţiuni politice.

Potrivit IPJ Dâmboviţa, poliţiştii dâmboviţeni continuă activităţile pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională care intră sub incidenţa Legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului.

Reamintim că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 35/2008,  împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la vot sau de a fi ales  se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.

Legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani în cazul celui care promite, oferă sau dă bani ori alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum şi în cazul alegătorului care primeşte astfel de bunuri sau care votează fără a avea drept de vot ori votează de mai multe ori în ziua alegerilor. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite