Regal muzical de excepţie în Vinerea Floriilor, cu corala bărbătească Armonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
vinerea floriilor

Colara bărbătească „Armonia” va susţine un concert la Casa Tineretului, din Târgovişte. În Vinerea Floriilor, evenimentul înscriindu-se în seria tradiţiilor de Paşti.

Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură, alături de Arhiepiscopia Târgoviştei, va organiza o zi dedicată semnificaţiilor acestei sfinte sărbători. Astfel, în data de 19 aprilie 2019, începând cu ora 18.00, la Casa Tineretului, vă invită să participaţi la evenimentul ”Vinerea Floriilor”, ediţia a V-a, Floriile fiind sărbătoarea care ne aminteşte de intrarea triumfală a Domnului în Ierusalim, înainte de Patimi. 

Într-un regal muzical de excepţie, în premieră, vor urca pe scenă, în cadrul unui concert coral extraordinar, două corale de prestigiu. 

„Corala bărbătească „Armonia”, din Constanţa, reprezintă, fără îndoială, un reper important în peisajul coral românesc şi nu numai. Amintim faptul că, de-a lungul timpului, a obţinut premii importante la concursuri naţionale şi internaţionale, cele mai valoroase premii din palmares fiind medaliile de aur - secţiunea folclor şi muzica religiilor - la Olimpiada Corală Mondială. Corala Catedralei Mitropolitane Târgovişte, este un reper muzical-artistic şi bisericesc pentru municipiul Târgovişte, dar şi pentru judeţul Dâmboviţa, Corala funcţionând cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Mitropolit Nifon şi este dirijată de Mihail Vlădăreanu. Aşadar, înaintea Sfintelor Sărbători de Paşte vă învităm, alături de noi, la un moment de reflexie interioară şi bucurie duhovnicească, pe acordurile unor lucrări din literatura muzicală românească de mare valoare artistică”, se arară într-un comunicat al Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite