Referendum pentru familia tradiţională. ÎPS Nifon, la secţia de votare: „Familia este nu numai un principiu, este o instituţie sfântă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arhiepiscopul şi mitropolitul Târgoviştei, ÎPS Nifon, a votat, sâmbătă, la Târgovişte, într-o secţie organizată în incinta Casei Corpului Didactic din Târgovişte. Nifon a spus, la ieşirea din secţie, că familia este o instituţie sfântă şi trebuie respectată.


„Întâi de toate, trebuie să spun că este o îndatorire şi trebuie să fie şi o bucurie pentru toţi cetăţenii ţării când există un scrutin electoral în acest spirit de organizare a societăţii. În al doilea rând, aici vorbim de un scrutin special, pentru că este vorba de un referendum care se referă la pronunţarea asupra valorilor speciale ale neamului omenesc, în general. Şi de aceea, familia este nu numai un principiu, este o instituţie sfântă, pe care noi trebuie să o apărăm din toată inima. De aceea am venit ca să votăm şi să ne pronunţăm asupra acestor valori esenţiale ale societăţii omeneşti”, a spus arhiepiscopul şi mitropolitul Târgoviştei, Nifon.


   
Structurile teritoriale din cadrul M.A.I., angrenate în organizarea şi desfăşurarea Referendumului din 6 şi 7 octombrie 2018, au luat toate măsurile, din competenţă, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică. 

Imagine indisponibilă

Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al forţelor implicate.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, alături de reprezentanţii celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Ploieşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, precum şi alte structuri M.A.I.), se vor afla în misiuni, pentru  asigurarea măsurilor de protecţie, ordine şi siguranţă publică, la secţiile de votare, precum şi în locurile de depozitare a buletinelor de vot. 

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa poliţistului, pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare. 

Potrivit IPJ Dâmboviţa, 267 de poliţişti vor asigura paza şi protecţia la 286 de secţii de votare, dintre cele 432 ce se vor constitui pe raza judeţului Dâmboviţa, iar pentru restul secţiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I.

De asemenea, zilnic, peste 230 de poliţişti se vor afla în stradă, în perioada 6-7 octombrie, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

„Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenaţi din paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la cerere, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă. Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de poliţişti şi echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, 129 de poliţişti vor fi constituiţi, zilnic, în rezerve (luptători pentru acţiuni speciale şi echipe operative de specialişti)”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.

Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte  materiale necesare votării la secţiile de votare, 89 de poliţişti şi 4 jandarmi vor fi în misiuni de protecţie, atât a transportului buletinelor de vot, cât şi a locurilor unde acestea vor fi depozitate.

„Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa va avea în responsabilitate 249 de secţii de votare dispuse în 186 de locaţii, unde, pe parcursul celor două zile,  vor fi prezenţi peste 400 de jandarmi. Pentru un plus de siguranţă, vor fi constituite şi rezerve de intervenţie, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situaţia o va impune. Jandarmii vor asigura desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţii în cadrul Biroului Electoral Judeţean, având şi atribuţii de protecţie a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare. 254 de pompieri asigură desfăşurarea în bune condiţii a referendumului”, se mai arată în comunicat.

Jandarmii au verificart obiectivele în care sunt organizate secţii de votare, iar pecialiştii I.S.U au desfăşurat activităţi de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite