Reabilitarea Cinematografului Independneţa ar putea fi gata în 24 de luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinematograful Independenţa a fost construit în 1977 şi are 668 de locuri
Cinematograful Independenţa a fost construit în 1977 şi are 668 de locuri

Primăria Târgovişte a primit, miercuri, ordinul pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Modernizare şi şi reabilitare Cinematograf Independenţa, municipiul Târgovişte, judeţul Dâmboviţa".

Valoarea totală a investiţiei este de 1.964.076 euro, iar valoarea lucrărilor finanţate prin CNI-SA este de 1.716.308 euro. Durata maximă de realizare a investiţiei este de 24 de luni. 

"Prin aprobarea acestei investiţii se rezolva o problema importantă a municipiului Târgovişte în condiţiile în care, actuală clădire a cinematografului, situată chiar în centrul oraşului, se află într-un grad avansat de degradare, nemaifiind utilizată de foarte mulţi ani", a precizat primarul Cristian Stan.

În bugetul pe 2013 aleşii locali au prevăzut aproape 5 miliarde lei vechi pentru o documentaţie tehnică şi o reabilitare parţială a clădirii Cinematografului „Independenţa”, însă banii nu au fost utilizaţi. 

cinema independenta

În aprilie 2016 Compania Naţională de Investiţii a avizat favorabil, fără observaţii, lucrării "Modernizare şi Reabilitare Cinematograful Independenţa, municipiul Târgovişte, judeţul Dâmboviţa! Un proiect de aproximativ 9 milioane de lei, în cadrul căruia CNI asigura 8.200.000 lei, iar administraţia locală asigura 714.000 lei. 

"Avem obligaţia de a reda oraşului acest cinematograf, sub forma unei săli multifuncţionale moderne (sala de cinema/conferinte, etc.), existând în acest sens posibilităţi de finanţare a unei viitoare investiţii, prin Compania Naţională de Investiţii sau din fonduri europene, în cadrul Programului Operational Regional 2014-2020. Este absolut necesar ca această clădire din zona centrală municipiului Târgovişte să redevină un punct de atracţie pentru târgovişteni, la fel ca odinioară", declara Cristi Stan, primarul interimar al Târgoviştei.

Cinematograful Independenţa a fost construit în 1977 şi are 668 de locuri. Cinematograful se află în administrarea Primăriei Târgovişte din 2010, după ce a fost preluat de la Regia Autonomă de Ditribuţie şi Exploatare a Filmelor "România Film". 

Singura activitate permanentă care are loc în clădire este o sală de bingo. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite