Principala cale de acces a turiştilor în staţiunea Padina-Peştera, refăcută după viiturile năprasnice din vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cheile Tatarului

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a refăcut drumul de acces spre staţiunea turistică Pestera-Padina, distrus de viitură, în această vară, la ieşire din Cheile Tătarului. Fondurile au fost asigurate din bugetul administraţiei judeţene.

Autorităţile judeţene au solicitat ca drumul forestier de pe partea cealaltă a Lacului Bolboci să fie trecut în administrarea Consiliului Judeţean, astfel încât să existe un drum cu sens unic pentru urcare şi altul pentru coborâre, pentru că drumul este extrem de îngust pe alocuri. 

Hotelierii din zonă dau asiguri că Staţiunea Turistică Peştera-Padina nu va fi închisă în această iarnă. 

    

DJ 714, reabilitat prin „Anghel Saligny”

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a depus la finanţare, prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, 6 proiecte ce vizează reabilitarea şi modernizarea a 47 km de drumuri judeţene. 

Printre ele se află şi Modernizarea DJ 714, Bolboci - contur Lac Bolboci - Cheile Tătarului, pe un sector de drum de 4,5 km.

Cheile Tatarului

Traseele vor tranzita comunele Moroeni, Şelaru, Malu cu Flori, Pucheni, Brăneşti, Glodeni şi Runcu, iar lucrările propuse la finanţare sunt următoarele:

 - Modernizarea DJ 714, Bolboci - contur Lac Bolboci - Cheile Tătarului, pe un sector de drum de 4,5 km;

-  Modernizarea DJ 503 şi DJ 611 pe traseul limită judeţ Teleorman - Glogoveanu - Fierbinţi - limită judeţ Argeş, etapa a doua a acestui proiect (7,6 km de drum);

- Dezvoltarea infrastructurii de transport judeţean prin modernizarea DJ 714 Glod - Sanatoriul Moroeni - Bolboci - Padina - Peştera. Lucrările prevăzute sunt complexe, din cauza porţiunii mari de drum, de 21,6 km, dar şi a faptului că investiţia presupune şi construirea unui pod nou, cu o lungime de 70 metri, şi a unui drum nou, care să ocolească satul Glod, în lungime de aproximativ 3,5 km;

- Reabilitarea şi modernizarea a 6,7 km din DJ 724, Malu cu Flori - Pucheni; 

- Reabilitarea şi modernizarea a 4 km din DJ 716, Priboiu - Glodeni;

- Reabilitarea a 2,1 km din DJ 712A, Runcu - Râu Alb. 

Valoarea totală a finanţării solicitate Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei în cadrul Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” pentru aceste 6 proiecte este de aproximativ 211.000.000 lei.

CUM ARĂTA DRUMUL RUPT DE VIITURĂ

viitura bucegi

Viitura puternică a creat pagube însemnate în Bucegi. FOTO: Corneliu Ştefan

viitura bucegi

Viitura puternică a creat pagube însemnate în Bucegi. FOTO: Corneliu Ştefan

viitura bucegi

Viitura puternică a creat pagube însemnate în Bucegi. FOTO: Corneliu Ştefan

viitura bucegi

Viitura puternică a creat pagube însemnate în Bucegi. FOTO: Corneliu Ştefan 

viitura bucegi

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Preşedintele CJ Dâmboviţa, despre prăpădul din Bucegi: „Drumul va fi închis până la refacerea porţiunii afectate” FOTO VIDEO

Prăpăd în Bucegi. O viitură puternică a rupt un drum. Zeci de turişti, care erau cazaţi într-un camping, în pericol FOTO VIDEO

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite