Primarul din Dâmboviţa, îngrijorat de rezultatele slabe de la Evaluare: „Să sperăm că este un simplu accident, din care cei care au de învăţat o vor face”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă anul acesta au fost obţinute patru medii de 10, faţă de niciunul în 2018, rezulatele par să nu îi mulţumească pe cei responsabili. În Dâmboviţa există două licee la care se poate intra cu medie mai mică de 5.

Primarul din Pucioasa, Constantin Ana, s-a declarat îngrijorat de această situaţie. 

„În calitate de primar, dar şi de părinte, privesc cu îngrijorare rezultatele de la Evaluarea Naţională 2019. Primii trei elevi la nivelul oraşului Pucioasa ocupă locurile 57, 61, respectiv 92 în clasamentul mediilor la nivelul judeţului Dâmboviţa. Iată că, după câţiva ani cu rezultate foarte bune, trecem printr-o perioada mai puţîn fericită, şcolile noastre fiind lăsate în urmă de instituţii de învăţământ ce până acum câţiva ani nu emiteau pretenţii. Să sperăm că este un simplu accident, din care cei care au de învăţat o vor face. Din prima zi a mandatului meu am spus că infrastructură şcolară este una deficitară şi nu se ridică la nivelul elevilor şi profesorilor noştri. Ar fi păcat însă că la finalul eforturilor noastre de modernizare a acestor institututii lucrurile să stea tocmai invers”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.

Cele mai slabe licee din Dâmboviţa sunt Liceul tehnologic „Nicolae Mihăiescu” Târgovişte,  unde media de admitere este 3,22 şi Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Vişina, unde se poate intra tot cu 3,22.

În 2018, cea mai mare medie, de 9,95 a fost obţinută de trei elevi: unul de la Colegiul Naţional „Vladimir Streinu” Găeşti, şi doi din Târgovişte, ambii de la Şcoala Coresi. 

Doar patru elevi din Dâmboviţa au reuşit să obţină media 10 pe linie.  Aceştia sunt:

1. DINU A. ANTONIA TEODORA - COLEGIUL NAŢIONAL ”CONSTANTIN CARABELLA” TÂRGOVIŞTE

2. FORAUSBERGER FE. TEODOR ANDREI  - ŞCOALA GIMNAZIALĂ ”CORESI” TÂRGOVIŞTE

3. MANOLE DŞ. MEDEEA MARIA - COLEGIUL NAŢIONAL ”ION LUCA CARAGIALE” MORENI

4. MARINESCU PR. KARINA MARIA - ŞCOALA GIMNAZIALĂ ”ŞERBAN CIOCULESCU” GĂEŞTI

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite