Prima bere probiotică din lume, produsă în Singapore. Reţeta a fost evaluată la câteva sute de milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO  iflscience.com
FOTO  iflscience.com

Bărbaţii vor avea, de acum, un motiv în plus să consume bere. O echipă de cercetători din Singapore a reuşit să producă un sortiment de bere care conţine şi probiotice. Specialiştii pretind că berea ar putea contribui la îmbunătăţirea sănătăţii intestinelor şi a imunităţii.

Există o mulţime de probiotice pe bază de lactate, dar în prezent nu există beri care să conţină şi probiotice, în principal pentru că berea conţine hamei, ceea ce limitează creşterea şi supravieţuirea probioticelor potenţiale. 

Acest lucru i-a determinat pe cercetătorii de la Universitatea Naţională din Singapore să se apuce de "treabă". Ei au reuşit să dezvolte o bere acră care susţine tulpina probiotică cunoscută sub numele de Lactobacillus paracasei L26. Acest probiotic special se găseşte deja în intestinul uman şi există dovezi că acesta ar putea să ajute şi sistemul imunitar.

"Pentru această bere, am folosit o bacterie de acid lactic ca un microorganism probiotic. Acesta va folosi zaharurile prezente în must pentru a produce acid lactic degresant acru, rezultând o bere cu arome clare. Produsul final, care fermentează aproximativ o lună, are un conţinut de alcool de aproape 3,5%", a explicat Chan Mei Zhi Alcine, cercetătorul care a dezvoltat berea pentru iflscience.com. 

Dovezile cu privire la faptul că ar trebui sau nu să luăm probiotice este controversată. Unii medici recomandă să le luăm, pentru protejarea intestinelor şi pentru a preveni diareea, alţii nu. 

De asemenea, se pare că probioticele contribuie la reducerea riscului de apariţie a infecţiei cu Clostridium difficile şi poate ajuta chiar la tratarea sindromului intestinului iritabil.

Cercetătorii spun că noua bere ar putea ajuta la îmbunătătţirea imunităţii, însă Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară a constatat că această ipoteză nu este susţinută de ştiinţă.

Cu siguranţă, însă, berea probiotică îşi va face apariţia la rafturi, mai ales odată cu explozia pieţei de bere artizanală. 

Noua reţetă de bere a fost evaluată la sute de milioane de dolari, potrivit unltimelor informaţii.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite