Prefectul cere Corpului de control al Guvernului să verifice modul în care firma de transport ATYC şi face treaba în judeţ. Probleme cu duiumul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reţelele de socializare sunt pline de filmuleţe şi fotografii în care călătorii se arată extrem de numulţumiţi de modul în care sunt trataţi de firma de transport ATYC
Reţelele de socializare sunt pline de filmuleţe şi fotografii în care călătorii se arată extrem de numulţumiţi de modul în care sunt trataţi de firma de transport ATYC

Prefectul judeţului Dâmboviţa a spus că va cere  Corpului de control al Guvernului să ancheteze modul în care firma de transport ATYC, din Târgovişte, îşi face treaba. Au existat nenumărate cazuri în care firma a fost sancţionată şi amendată pentru că transportă călătorii în picioare, depăşind numărul admis, cu maşini insalubre şi şoferi indisciplinaţi.

"Constat că, în afară de semnalele pe care le trag eu, nu prea se mişcă lucrurile. Fac solicitarea prezenţei Corpului de control la nivelul transporturilor în judeţ ca să verifice modul în care sunt transportaţi cetăţenii. Vreau colectiv de control de la nivel central şi de la Protecţia consumatorului", a declarat prefectul în cadrul Colegiului Prefectural.

Reţelele de socializare sunt pline de filmuleţe şi fotografii în care călătorii se arată extrem de numulţumiţi de modul în care sunt trataţi: depăşirea numărului admis de călători, maşini care nu corespund din punct de vedere tehnic,  întârzieri în staţii, maşini insalubre. 

Călători transportaţi ca sardelele, pe o căldură ce-ţi taie cheful de viaţă

Ultimul caz revoltător în care firma ATYC şi-a bătut joc de călători s-a întâmplat la sfârşitul lunii iulie, atunci când pe ruta Bucureşti - Târgovişte - Bezdead pasagerii au fost înghesuiţi ca sardelele într-un microbuz, pe o căldură năucitoare. Mai exact, 33 de călători au mers într-o maşină care dispune de doar 17 locuri, zeci de kilometri, în cea mai călduroasă zi din 2015. Maşina nu dispune de aer condiţionat. Ca să îi sfideze şi mai tare, şoferul a mers tot timpul cu geaul deschis, doar pe partea sa.

"Suntem în ţara lui mămăligă. Sunt în maşina de Bezdead. Am dat 17 lei şi sunt 15 oameni în picioare. Suntem sardele. Ne mai trebuie untdelemnul"

Probleme grave la Atyc

Călătorii se plâng de ani de zile ca operatorii de transport îşi bat joc de ei. Fie nu respecta orele de plecare, fie folosesc autovehicule cu defecţiuni, fie şoferii le vorbesc urât sau îi coboară la margine de drum ori de câte ori afla că vor avea control, ca să nu mai vorbim de faptul că, în cele mai multe cazuri, oamenii sunt înghesuiţi în maşini precum sardelele.

Societatea de transport a fost somata în mai multe rânduri să intre în legalitate, însă se pare că a tratat totul cu indiferenţă. În 13 cazuri, Grup Atyc a fost amendat de către poliţiştii de la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Dâmboviţa şi tot nu a luat măsuri.

 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite