O singură şcoală din Dâmboviţa închisă din cauza gerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa a anunţat că luni, 9 ianuarie 2017, unităţile şcolare din judeţul Dâmboviţa îşi reiau cursurile şi vor funcţiona după programul normal. Ministerul Educaţiei a precizat, însă, într-un ultim raport, că în Dâmboviţa va fi închisă o singură şcoală.

"Decizia de a nu suspenda cursurile la nivelul întregului judeţ a fost luată cu consultarea autorităţilor (prefectură, poliţie, directori) şi are în vedere şi faptul că există mulţi părinţi care mâine lucrează şi ai căror copii au nevoie de supraveghere. Pe de altă parte, la nivelul fiecărei şcoli legea permite luarea unei decizii proprii, în funcţie de factorii locali (număr de elevi navetişti, starea drumurilor, încălzirea, etc.) N-am nicio îndoială că o eventuală decizie de suspendare a cursurilor ar fi fost urmată de un cor de proteste (probabil de la aceiaşi care acum critică decizia)", a precizat prof. Sorin Ion, inspector general al ISJ Dâmboviţa.

Şcoala care va fi închisă, luni, 9 ianuarie, este din Tărtăşeşti.

Cursurile şcolare sunt suspendate integral, marţi, în Bucureşti şi în 12 judeţe, respectiv Argeş, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Prahova, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea, şi parţial în Buzău, Giurgiu, Brăila, Bacău, Botoşani, Dâmboviţa şi Vaslui, potrivit Ministerului Educaţiei. 

Inspectoratele şcolare judeţene vor decide, pe parcursul zilei de luni, dacă unităţile de învăţământ pot funcţiona sau nu la parametrii normali, putând fi decisă, în funcţie de starea vremii, închiderea altor şcoli în afara celor din judeţele unde s-a luat deja această decizie.

Lista universităţilor închise

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că nici studenţii Universităţii Politehnica şi ai Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti nu vor face cursuri luni şi marţi, din cauza temperaturilor extrem de scăzute.

În cele două zile, vor ma fi închise Institutul Teologic Penticostal din Bucureşti, Universitatea „Ovidius” din Constanţa, Universitatea Maritimă din Constanţa, Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti şi Universitatea Emanuel din Oradea, potrivit Digi 24.

Ministerul Educaţiei a cerut monitorizarea situaţiei şcolilor

Ministerul Educaţiei a solicitat, sâmbătă, inspectoratelor judeţene, să monitorizeze situaţia şcolilor din zonele afectate de viscol, astfel încât deciziile privind suspendarea cursurilor să fie luate la nivel local cu maximă operativitate.

Până în acest moment, hotărâri de suspendare a cursurilor au fost luate în Capitală şi în judeţul Ilfov, precizează reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Ei arată că unde autorităţile locale împreună cu inspectoratele şcolare din Bucureşti şi Ilfov au stabilit suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ în zilele de luni şi marţi.

"Precizăm că eventualele decizii similare trebuie să ţină cont de evoluţia vremii şi de siguranţa elevilor şi a profesorilor, precum şi de asigurarea condiţiilor proprii desfăşurării orelor de curs. Inspectoratele şcolare judeţene vor colabora cu autorităţile locale şi vor informa părinţii, elevii şi cadrele didactice, prin toate mijloacele de comunicare pe care le au la dispoziţie, cu privire la susţinerea sau suspendarea procesului didactic în perioada imediat următoare", mai transmite Ministerul Educaţiei.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite