O primărie a obligat un furnizor de gaze să asfalteze complet trei străzi după terminarea lucrărilor de branşare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
asfaltare cretuelscu

Nu puţine sunt exemplele, în toată ţara, în care, o stradă proaspăt asfaltată de către o administraţie locală, să fie brăzdată din câţiva metri în câţiva metri, de un furnizor de utilităţi care nu şi-a corelat lucrările de branşare cu lucrările de asfaltare.

Aşa se face că în loc de o stradă trainică, fără gropi, localnicii sunt nevoiţi să mai rabde câţiva ani până când se va turna, din nou covor asfaltic.

Trebuie spus că furnizorii de utilităţi au obligaţia de a aduce la starea iniţială drumul după intervenţie, însă, de cele mai multe ori, vorbim de o peticeală locală, care nu rexista mai mult de un sezon.

La Târgovişte a avut loc o premieră în acest sens. Mai exact, în autorizaţia de spargere a asfaltului pentru realizare de branşamente, un furnizor de gaze a fost obligat să asfalteze în întregime, pe banii săi, trei străzi. Lucrările pe care le-a avut în zonă au fost complexe şi strada ar fi fost peticită ici-colo. 

„Străzile Matei Basarab, Radu Petrescu şi Creţulescu au fost reasfaltate integral de către Engie România SA, în urma unor intervenţii la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale. Măsura are caracter permanent şi a fost impusă pentru a se evita situaţia în care şanţurile rezultate în urma branşamentelor transversale faceau, în timp, aproape impracticabilă calea de rulare si generau alte costuri de refacere, suportate ulterior din bugetul local”, a declarat primarul Municipiului Târgovişte, Cristian Daniel Stan.

Edilul a preciat că obligativitatea de a asfalta complet străzile pe care se intervine se va aplica tuturor furnizorilor a căror activitate afectează domeniul public. Nu vor mai fi acceptate peticiri ale asfaltului, care generau disconfort în trafic.

asfaltare cretuelscu
asfaltare cretuelscu
asfaltare cretuelscu

Vă recomandăm să mai citiţi:

Drum lărgit pe 4 benzi şi pistă de biciclete către zona UM Gară şi Dâmboviţa Mall

Târgovişte schimbă din temelii transportul public. 11 autobuze Citaro Hybrid, dintr-un total de 28, au sosit

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite