O fermă de cai din Fieni, inundată. Apa a năvălit pe drumurile principale VIDEO

0
0
Publicat:

În urma precipitațiilor abundente înregistrate în Dâmbovița, pârâul Ialomicioara a ieșit din matcă și a inundat căile de acces, o fermă de cai și gospodării din orașul Fieni și Runcu.

Inundațiile au creat mari probleme în Fieni și Runcu. FOTO ISU Dâmbovița
Inundațiile au creat mari probleme în Fieni și Runcu. FOTO ISU Dâmbovița

De asemenea, a fost rupt de apă și un branșament de gaze de la o gospodărie.

„Pompierii au fost solicitați să intervină în cazul unei viituri produsă pe un afluent al râului Ialomița, care a ieșit din matcă și a inundat căile de acces, ferma de cai și gospodării din orașul Fieni, cartier Costești, precum și gospodarii din comuna Runcu sat Bădeni. De asemenea, a fost rupt de apă și un branșament de gaze de la o gospodărie”, se arată într-un comunicat al ISU Dâmbovița.

Au fost inundate 20 de gospodării în orașul Fieni, cartier Costești și 5 gospodării în satul Bădeni. De asemenea, 17 cai au fost evacuați de pompieri împreună cu personal de la fermă într-o zonă mai înaltă, grajdurile fiind inundate.

„Pentru gestionarea situației înregistrate au fost mobilizate forte de intervenție cu 3 autospeciale de intervenție și 3 motopompe. Pentru remedierea avariei la instalația de gaze a intervenit o echipă a operatorului de gaze. În continuare, pompierii sunt în teren și acționează pentru evacuarea apei. De asemenea, în zona acționează personal de la Primăria Fieni cu unelte și un buldoexcavator pentru curățarea și deblocarea șanțurilor de deșeurile lemnoase și aluviunile aduse de apă”, mai spun pompierii militari, care au precizat că în județ au fost mai multe drumuri inundate, dar fenomenul nu a fost de amploare.

Vremea nu se îndreaptă

Județul Dâmbovița se află până marți, ora 22.00, sub avertizare meteorologică cod portocaliu pentru ploi abundente. Conform prognozei, în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40...50 l/mp și pe arii restrânse de peste 60...70 l/mp.

Totodată, sunt în vigoare avertizări cod portocaliu emise de pentru râurile din bazinele hidrografice Dâmbovița și Ialomița până mâine, 23 august, ora 24.

Sunt vizate scurgeri importante pe versanti, torenti, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de apărare. Ar putea fi și situații de drumuri inundate.

Primăriile din județ, puse în alertă

La nivelul ISU Dâmbovița s-a dispus activarea grupei operative pentru a monitoriza permanent situația din teren.

Au fost înștiințate toate unitățile administrativ-teritoriale din județ, cu privire la fenomenele meteorologice prognozate și au fost transmise măsurile ce trebuie luate pentru a preveni evenimentele care ar putea pune în pericol siguranța cetățenilor sau produce pagube materiale. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite