Viitură puternică în zona Moroeni. Autorităţile încearcă să mute munţii de bolovani aduşi de ape VIDEO

0
0
FOTO: Laurenţiu Morar / Facebook
FOTO: Laurenţiu Morar / Facebook

Ploaia a creat mari probleme în Dâmboviţa. Viitura puternică din urmă cu două zile a umplut drumurile cu aluviuni şi bolovani aduşi din amonte. Autorităţile reuşit să meargă la faţa locului pentru a vedea ce este de făcut.

Localnicii din zonă spun că nu au mai văzut râul Ialomiţa atât de „supărat”. 

Mai multe drumuri au fost inundate în urma unei viituri puternice, iar mai multe zone au fost acoperite cu zeci de tone de aluviuni şi bolovani.

Viitura a avariat şi conductele de apă şi gaze, aşa că mai multe case au rămas fără utilităţi.

„A plouat torenţial timp de mai multe zeci de minute şi apa care coboară de pe versanţi a blocat drumul de acces către tabăra Cerbul, dar şi o parte din drumul care duce la sanatoriul Moroeni. A venit o viitură puternică iar când am ieşit afară nu am mai putut face nimic, nu puteai să te apropii”, povesteşte un localnic.

De asemenea, o gospodărie aflată în apropierea albiei râului a fost afectată de viitură, acolo unde pompierii au intervenit pentru scoaterea apei dintr-un garaj, spun reprezentanţii Primăriei Moroeni. 

    

Prefectul Judeţului Dâmboviţa, Claudia Gilia, a fost în zonele în care viitura a creat probleme serioase.

„Au fost inventariate pagubele şi, totodată, a fost întocmit un plan pentru a lua măsuri urgente pentru prevenirea unor astfel de evenimente. Totodată, vom face demersuri ca să trecem canalul cu probleme din proprietatea Romsilva, în proprietatea primăriei, pentru a avea posibilitatea să intervenim cu investiţii pentru a consolida acest canal”, a precizat primarul Laurenţiu Morar. 

Inundatii Moroeni

FOTO: Laurenţiu Morar / Facebook

Inundatii Moroeni

Vă recomandăm să mai citiţi:

Preşedintele CJ Dâmboviţa, despre prăpădul din Bucegi: „Drumul va fi închis până la refacerea porţiunii afectate” FOTO VIDEO

Prăpăd în Bucegi. O viitură puternică a rupt un drum. Zeci de turişti, care erau cazaţi într-un camping, în pericol FOTO VIDEO

Mai multe - Târgovişte

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite