Noaptea Cercetătorilor Europeni, eveniment desfășurat simultan în 26 de țări și peste 400 de orașe europene

0
Publicat:

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria evenimentelor Marie Skłodowska-Curie. Anul acesta, evenimentul va fi organizat în 26 țări, peste 400 de orașe europene și nu numai vor găzdui evenimentul.

Noaptea Cercetătorilor Europeni, la Târgoviște. FOTO Valentin Grigore
Noaptea Cercetătorilor Europeni, la Târgoviște. FOTO Valentin Grigore

În cadrul evenimentului vor avea loc întâlniri cu cercetători și oameni de știință, iar publicul va avea ocazia să-i cunoască și să înțeleagă mai bine impactul pe care munca lor îl are asupra vieții cotidiene.

La Târgoviște evenimentul este organizat prin Societatea Astronomică Română de Meteori și Fundația Județeană pentru Tineret Dâmbovița - Centrul de Tineret Târgoviște.

Vă invităm la o călătorie pe bolta cerului pentru a explora, prin ocularul telescopului, Luna, planetele Saturn și Jupiter și alte obiecte cosmice vizibile pe cer în această perioadă. De asemenea, vom observa împreună zborul Stației Spațiale Internaționale pe deasupra orașului Târgoviște și vom afla multe lucruri interesante despre instrumentele astronomice, modul cum pot fi folosite și oportunitățile de participare în viitor la tabere de astronomie și școli de vară”, transmite președintele Societății Astronomice Române de Meteori (SARM), Valentin Grigore.

La Târgoviște, evenimentul are loc în intervalul orar 18.00 și 23.00, în Piața Tricolorului, iar aprticiparea este liberă.

Noaptea Cercetătorilor Europeni, la Târgoviște. FOTO Valentin Grigore

De la prima ediție a Nopții Cercetătorilor Europeni în 2005 și până acum, milioane de vizitatori au intrat în legătură cu oameni de știință de pe întreg continentul și nu numai. Evenimentul atrage anual peste 1.5 milioane vizitatori din Europa și nu numai.

Detalii despre programul şi activităţile din fiecare oraş pot fi aflate pe site-ul evenimentului, noapteacercetatorilor.eu.

Noaptea Cercetătorilor Europeni îşi propune să arate ce înseamnă să fii cercetător în zilele noastre şi se adresează minţilor curioase şi tinerilor care doresc să înceapă o carieră în cercetare, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite