Ninsori şi viscol în 22 de judeţe. CNAIR recomandă şoferilor să plece la drum doar în caz de strictă necesitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutoiere (CNAIR) recomandă conducătorilor auto să plece la drum doar în caz de strictă necesitate şi să adapteze viteza la condiţiile din trafic. Recomandarea vine în contextul în care există o informare meteorologică emisă de ANM care anunţă Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ şi intensificări susţinute ale vântului, ceea ce determină ninsori viscolite (vizibilitate redusă).


Niciun sector de drum naţional sau autostradă nu este închis, la acest moment, din cauza fenomenelor meteorologice din România, precizează compania.

"La această oră ninge pe mai multe sectoare de drumuri naţionale şi autostrăzi de pe raza judeţelor Dolj, Caraş - Severin, Mehedinţi, Olt, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Hunedoara, Timiş, Braşov, Sibiu, Covasna, Harghita, Mureş, Cluj, Bistriţa Năsăud, Alba, Neamţ, Suceava, Botoşani, Bacău şi Vrancea. Reamintim că începând cu ora 05:00 intră în vigoare codul galben de ninsori viscolite pentru judeţele Galaţi, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea. Precizăm că toate Direcţiile Regionale ale Companiei sunt mobilizate si intervin pentru a asigura traficul rutier în condiţii de siguranţă, acolo unde se impune", precizează CNAIR într-un comunicat de presă.

Compania face apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

„Toate Direcţiile Regionale ale Companiei sunt mobilizate să intervină pentru a asigura traficul rutier în condiţii de siguranţă, acolo unde se impune. De asemenea, regionalele unde fenomenele meteo sunt moderate vor veni în ajutorul celor care se confruntă cu fenomene extreme, deplasând utilaje acolo unde va fi nevoie”, mai precizează CNAIR.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, 0800.800.301.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite