MUŞTRULUIRE ÎN PUBLIC Directoarea şcolii din Nucet şi primăriţa localităţii „ciufulite bine” de Andronescu GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directoarea şcolii din Nucet şi primăriţa localităţii „ciufulite bine” de Andronescu
Directoarea şcolii din Nucet şi primăriţa localităţii „ciufulite bine” de Andronescu

Aflată în vizită în judeţul Dâmboviţa, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a arătat că nu o interesează culoarea politică şi le-a mustrat ca pe nişte şcolăriţe pe directoarea şcolii şi pe primăriţa localităţii, pentru că elevii vor fi primiţi pe 10 septembrie doar cu un călduros „bun venit”.







Condiţiile oferite de Şcoala din Nucet sunt departe chiar şi de secolul XVIII, atunci când a fost construită. Nu mai vorbim de secolul vitezei, în care orice detaliu contează. Ecaterina Andorescu a observat acest aspect şi ar fi trecut cu vederea că şcoala poate fi numită retoric „un grajd bunicel”, dacă directoarea s-ar fi sinchisit să pună o clanţă la uşa care dă în curtea şcolii.

„Am văzut într-o şcoală şi urmele lăsate de nepăsare, pentru că nu cred că aveai nevoie de prea multe resurse ca uşa de ieşire din şcoală spre curte, să aibă măcar o clanţă. Nu cred că acest lucru era aşa o mare problemă ci mai degrabă modul ăsta în care de multe ori ne-am învăţat să aşteptăm să ne vină de undeva. Cineva să vină să ne facă. Ori o asemenea abordare este păguboasă şi pentru copiii din şcoala în care există un asemenea comportament”.



Primăriţa la rândul ei, a fost trasă la răspundere pentru că nu s-a zbătut să rezolve mai repede problema unităţii şcolare, în care, dacă va ploua, nu se vor mai putea desfăşura ore. În curtea şcolii vechi s-a început construcţia unei noi unităţi şcolare, însă, aceasta a fost abandonată din lipsă de fonduri.

„Construcţia este începută din 2007. Aveam ca termene de finlizare un an. În 2008 această şcoală a fost preluată de către Inspectoraul Şcolar. În toamna anului trecut am primit de două ori câte 50.000 de lei, în condiţiile în care valoarea proiectului este de 1,5 milioane de lei. După cum vedeţi, abia am reuşit să îi punem acoperişul şi să o zidim. Zidăria a început să se degradeze pentru că intemperiile nu au stat pe loc. Şcoala este foarte veche, din 1889, şcoală în care în vaţă preşcolarii în două săli de clasă, pentru că noi am demolat grădiniţa ca să putem să construim pe locaţia ei, iar în alte patru clase, se învaţă în două schimburi, de la clasa I, până la clasa a VIII. Am mai avea nevoie de 1 milion de lei”, a declarat Luiza Bărboiu, primarul localităţii Nucet.




No title
No title
No title
No title
No title
image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite