Motivul pentru care cea mai mare pepinieră a Direcţiei Silvice Dâmboviţa nu are brazi de vânzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plantaţii, Pepiniera Găeşti. FOTO: C.S
Plantaţii, Pepiniera Găeşti. FOTO: C.S

De câţiva ani, cea mai mare pepinieră a Direcţiei Silvice Dâmboviţa, cea de la Gura Foii, nu mai vinde brazi de Crăciun pentru că sunt încă mici.

„Nu am mai avut de vânzare brazi de Crăciun pentru că nu avem culturi specializate. De ani de zile am luat de la Suceava pentru angajaţii noştri. La Gura Foii, pepiniera Găeşti cum îi spunem noi, avem culturi pentru pomi de Crăciun, dar nu sunt de vânzare. Abia în câţiva ani de zile vor fi gata, aproximativ în 6-7 ani”, ne-a spus directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, Petre Marin.

Pepiniera Găeşti este cea mai mare pepinieră din cadrul Regiei Naţionale, are o suprafaţă totală de 48 hectare, din care mai mult de jumătate este ocupată cu specii forestiere şi specii de plante ornamentale. 

Există în funcţiune instalaţia de ceaţă unde se produce puieţi ornamentali, iar după aceea, aceştia sunt plantaţi în pepiniera centrală în aer liber. 

predapaduri

Pepiniera de la Găeşti are 36 de hectare cultivate cu diferite specii de puieţi foreştieri şi plante ornamentale ce sunt valorificate, cum ar fi: Chiparos, Brad, Tuia piramidală, Tuia globulară, Tuia gigantică, Tuia aurie, Stejar Roşu, Mesteacăn sau Platan.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Cel mai ieftin pom de Crăciun, 47 de lei

 

Direcţia Silvică Dâmboviţa îşi aşteaptă clienţii în pepinierele din judeţ

 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite