Mihai Alexandru Vasile a câştigat locul 1 la o expoziţie internaţională de pictură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgovişteanul desenează de la vârsta de trei ani şi în urmă cu un an s-a înscris la Şcoala de Arte “Octav Enigărescu”.

La doar opt ani, Mihai Vasile este unul dintre cei mai promiţători elevi ai Şcolii de Arte “Octav Enigărescu” din Târgovişte. Deşi urmează cursurile de pictură de doar un an, acesta şi-a trecut în palmares locul 1 la o expoziţie internaţională de pictură, organizată anul trecut. Pentru acest succes târgovişteanul a fost premiat cu 400 lei. A început să deseneneze de la vârsta de trei ani, atunci când făcea schiţe de maşini cu creionul, dar şi de personaje din desene animate. Părinţii săi abia dacă reuşesc să-l despartă de creion şi pensulă. “Îmi place să pictez şi vreau să o fac cât mai bine. M-am simţit împlinit când am auzit că am câştigat concursul, a fost ceva frumos. Am mai luat locul doi pe ţară la un concurs”, mărturiseşte Mihai Vasile.

Părinţii săi sunt mândri de copilul lor şi spun că Mihai ar sta 90% din timp să picteze şi să deseneze, dacă s-ar putea. Visează să ajungă un pictor celebru şi pentru asta se duce de trei ori pe săptămână la cursurile de pictură şi exersează acasă în fiecare zi. Pentru el, pictura este mai mult decât un simplu hobby, reprezintă o parte din el de care nu se poate detaşa.

Primul tablou pictat de el la Şcoala de Arte a fost un tablou cu o vază cu flori, pe care profesorul său Mihai Şerbănescu l-a admirat cu plăcere. Pictează şi desenează tot ce îi vine în minte şi încearcă toate modelele care i se predă. Îşi iese din fire atunci când nu îi iese ceva, asta pentru că îi place să facă totul cât mai bine, fără greşeală. Nu prea iese afară să se joace cu cei de vârsta sa, preferă să stea în camera lui şi să-şi intre în rolul de artist. Nu are un pictor preferat căruia să-i urmeze modelul, Mihai este propriul său model.

“Face ce simte, nu are un pictor căruia să-i urmeze modelul. Nu vrea să semene cu cineva, pictează ce-i trece prin minte. El trebuie să fie un model pentru ceilalţi copii”, spune mama lui. Mihai Alexandru este artistul familiei, singurul care este pasionat de pictură din casă. Părinţii săi păstrează într-o cutie toate desenele făcute de acesta de când era mic, nu se îndură să-i arunce creaţiile de care este atât de mândru. “Suntem foarte mândri de el. Desenele sale sunt extrem de frumoase, chiar are talent şi o să ajungă un mare artist dacă o ţine tot ala. Fratelui său îi place mai mult sportul, este diferit, iese pe afară şi are alte activităţi”, adaugă mama sa. Pentru Mihai Alexandru, Şcoala de Arte este a doua casă, îi place să se afle printre alţi copii care împărtăşesc aceeaşi pasiune cu a lui şi care i-au devenit prieteni.

Întrebări şi răspunsuri:
Îţi plac maşinile. Ai vrea să ajungi pilot de curse?

“Aş vrea să mă fac şi pilot de curse pentru că sunt atras de maşini de vizetă. Îmi plac foarte mult BMW-uri şi aş vrea să am unul. Pe calculator mă joc tot jocuri cu maşini, NFS şi GTA.”

Ce ai vrea să pictezi?
“Aş vrea să învăţ să fac portrete, încă nu ştiu. Primul portret l-aş face tatălui meu, pe care îl iubesc, şi apoi mamei mele. Mă mai gândesc apoi cui îi fac portret. Aş vrea să învăţ să fac şi picturi mai complicate. ”

Ce-i place:
“Îmi plac jocurile lego, să stau să construiesc masinuţe sau roboţi, mai multe modele. Fac ce îmi vine în minte. Îmi plac foarte mult maşinile şi viteza. Îmi place să şi citesc uneori. Îmi place să mă joc pe calculator. Îmi plac prăjiturile pe care me face mama mea.”

Ce nu-i place:
“Nu-i plac legumele. Nu îmi place să mă uit prea mult la televizor şi nici să ies afară să mă joc, îmi place mai mult să stau sa desenez, este mai frumos. Nu îmi place nici să las un desen neterminat, nu îmi place să fiu deranjat.”

Profil.
Născut. 22 februarie 2002, Bucuresti.
Studii. Colegiul “Constantin Cantacuzino”, clasa a III-a.
Familie. Mai are un frate geamăn.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite