Măsurile luat de Inspectoraul Şcolar Dâmboviţa în problema şcolilor neîncălzite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa a stabilit pentru perioada imediat următoare o serie de acţiuni privind desfăşurarea procesului instructiv-educativ în unităţile şcolare din municipiul Târgovişte care nu beneficiază în acest moment de un sistem de încălzire.

La nivelul municipiului Târgovişte funcţionează în prezent un număr de 34 unităţi de învăţământ (14 licee, 10 şcoli gimnaziale, 9 grădiniţe, 1 Şcoală Gimnazială Specială). În data de 06.12.2013 este asigurată căldura la un număr de 17 unităţi (în seara zilei de 05.12.2013, a fost pusă în funcţiune centrala termică la Liceul Teoretic Ion Heliade Rădulescu). Pentru celelalte 17 unităţi de învăţământ, termenul de montare a centralelor termice este cel prevăzut în graficul transmis de Primăria Târgovişte.

Măsuri propuse de I.S.J Dâmboviţa:

1. Reorganizarea locului de desfăşurare  a activităţii unităţii de învăţământ:

a. 8 unităţi şcolare în care căldura va fi asigurată cu calorifere electrice, radiatoare, aeroterme;

b. 4 unităţi de învăţământ cu sistem de încălzire propriu, care vor găzdui alte unităţi şcolare.

2.  În unităţile şcolare în care nu este asigurată căldura:

a. I.S.J a desemnat un inspector şcolar pentru fiecare unitate şcolară, care va monitoriza permanent activitatea instructiv-educativă;

b. I.S.J a inventariat radiatoare, calorifere existente la nivelul municipiului, care vor fi distribuite pe bază de proces verbal în aceste unităţi şcolare (inclusiv de la alte instituţii, cu sprijinul Consiliului Judeţean);

c. I.S.J a desemnat pentru fiecare unitate şcolară un maistru electrician (de la unităţile şcolare de profil), care se va ocupa de buna funcţionare a instalaţiei electrice;

d. I.S.J va pune microbuze şcolare la dispoziţia unităţilor de învăţământ care le solicită pentru transportul elevilor, în limita celor existente (Club Sportiv Şcolar, Palatul Copiilor, alte instituţii cu sprijinul Consiliului Judeţean).

3.     În fiecare centru în care este asigurată căldură,  I.S.J a desemnat  un inspector care va monitoriza activitatea instructiv-educativă.

4.    În fiecare unitate de învăţământ  în care se va monta centrală  termică:

a) I.S.J a desemnat un inspector şcolar care, împreună cu directorul şcolii, va urmări permanent activitatea de montare a centralei;

b) I.S.J va desemna o echipă formată din personal de specialitate (instalator), care în fiecare unitate şcolară să aerisească şi să spele instalaţiile de încălzire.

Dacă este nevoie, instalaţia va fi golită pentru a se evita îngheţarea acesteia.

c) I.S.J. a format o echipă operativă la nivelul municipiului Târgovişte (din muncitori de la unităţi de învăţământ), care va fi permanent la dispoziţia celor ce solicită pentru diverse lucrări (săpături etc.).

5.    În fiecare zi, la ora 1800, la sediul ISJ Dâmboviţa va avea loc un comandament, în care fiecare inspector va prezenta situaţia existentă şi se vor lua măsurile corespunzătoare. Inspectorul şcolar general adjunct va răspunde de întreaga activitate şi va ţine permanetnt legătura cu autorităţile locale.

6.   ISJ a luat legătura cu reprezentanţii sindicatelor reprezentative, care au fost de acord cu măsurile propuse şi şi-au oferit sprijinul total în ceea ce priveşte desfăşurarea acestora.

7.   ISJ va prezenta autorităţilor locale măsurile stabilite, precum şi eventualele  nefuncţionalităţi apărute.

       

8.  ISJ Dâmboviţa va informa permanent presa cu stadiul de desfăşurare a lucrărilor.

9.   ISJ Dâmboviţa solicită  în scris organelor competente (Prefectură, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Jandarmeria, Direcţia de Sănătate Publică, CEZ) să ia măsurile necesare în aceste unităţi şcolare pentru buna desfăşurare a activităţii, având în vedere faptul că aceste acţiuni înglobează un număr foarte mare de elevi.

10. ISJ a stabilit responsabilităţi precise pentru directorii unităţilor şcolare – gazdă şi pentru directorii unităţilor şcolare care se deplasează în altă unitate de învăţământ, precum şi termenul de 06 decembrie 2013, ora 18,00, privind organizarea activităţilor (stabilirea şi repartizarea sălilor de clasă, orar, graficul tezelor, măsuri pentru preîntâmpinarea unor eventuale accidente etc.).

În toate aceste acţiuni, Inspectoratul Şcolar va fi sprijinit de Consiliul Judeţean  Dâmboviţa.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Boriga cere ministrului Educaţiei suspendarea cursurilor, pentru o săptămână, în unităţile neîncălzite din Târgovişte

FOTO VIDEO Târgovişte: Protestul elevilor care dârdâie în sălile de clasă continuă: „Vrem căldură”

Ponta: „Ce se întâmplă la Târgovişte este foarte grav. Şcolile trebuie încălzite“

Protest spontan la Târgovişte: 200 de elevi de la Liceul 3 au refuzat să intre la ore din cauza frigului din clase

Cadrele didactice se tem pentru sănătatea copiilor. ISJ a scurtat programul şcolar

Cursă contra cronometru. Pe 15 noiembrie, montarea centralelor trebuie să fie gata

Consiliul Local Târgovişte va dota unităţile şcolare cu centrale termice

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite