Măicuţele de la Mănăstirea Nucet se înfruptă cu leurdă în postul Paşteului: „Este detergent pentru organism”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leurda este un detoxifiant natural foarte puternic, vindecă multiple afecţiuni  şi poate fi folosită în diverse reţete
Leurda este un detoxifiant natural foarte puternic, vindecă multiple afecţiuni  şi poate fi folosită în diverse reţete

Cea mai bună leurdă se poate culege de pe dealurile din Nucet, judeţul Dâmboviţa. O spun chiar măicuţele de la Mănăstirea Nucet, a doua ca importanţă, dupa Mănăstirea Dealu, care a făcut parte din fortificaţia de apărare a Cetăţii de Scaun.

Localnicii spun că este cea mai bună, pentru că ea creşte pe pământ sfinţit (în zonă fiind mănăstirea Nucet şi Fântâna de Leac). Măicuţele de la Mănăstirea Nucet spun că puterea vindecătoare a plantei se trage de la apa sfinţită cu care se hrăneşte.

„Aici este cea mai bună leurdă pentru că se hrăneşte cu apa de la Fântâna de Leac. Am mai mâncat leurdă şi în alte părţi ale judeţului, dar nu e ca cea de aici. Îţi vine să mănânci fără oprire. Eu şi dimineaţa mănânc două-trei frunze de leurdă pentru că este minune pentru organism. Este detergent pentru organism, curăţă toate toxinele”, ne-a spus Monahia Andreea David, stareţa Mănăstirii Nucet.

Denumită şi ceapa vrăjitoarelor, usturoi de pădure sau usturoiţă, leurda este un aliment-medicament, datorită substanţelor active pe care le conţine. Din cele mai vechi timpuri, ea a fost folosită pe post de plantă „bună la toate“, având un puternic efect detoxifiant.

Femeile din Nucet congelează leurda acum când ea este crudă şi plină de vitamine, pentru a putea consuma din ea tot timpul anului.

Nucet leurda
Nucet leurda
leurda supermarket

În supermarketurile din Târgovişte, o legătură cu leurdă costă 1,78 lei.

Leurda este un detoxifiant natural foarte puternic, vindecă multiple afecţiuni  şi poate fi folosită în diverse reţete.

Mănăstirea Nucet este ctitorie a jupânului Gherghina Pârcălab – unchiul domnitorului Radu cel Mare. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite