Locuri incredibile de pe Terra, de văzut într-o viaţă de om

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care au vizitat lumea în lung şi-n lat au, cu siguranţă, ce povesti. Trăim într-o lume plină de frumuseţi de nedescris şi pentru cei mai mulţi dintre noi o singură viaţă este insuficientă pentru a vizita toate locurile superbe.

1. Angkor Wat, Cambodia

Angkor Wat este un templu hindus din regiunea Angkor din Cambodgia. A fost construit la începutul secolului al XII-lea pentru un rege local şi reprezintă un model de arhitectură khmeră de cel mai înalt nivel.

image

FOTO: Abercrombie & Kent

2. Insula din Lacul Mývatn, Northern Iceland

image

FOTO: Reddit

Mývatn este un lac superficial situat într-o zonă cu vulcanism activ în nordul Islandei, nu departe de vulcanul Krafla. Lacul şi zonele sale umede înconjurătoare au o faună deosebit de bogată în păsări de apă, în special raţe. Lacul a fost creat de o erupţie mare de lavă bazaltică în urmă cu 2.300 de ani, iar peisajul înconjurător este dominat de forme de relief vulcanice, inclusiv piloni de lavă.

3. Deadvlei, Namibia

image

FOTO: Bios Urn

Numele său înseamnă "mlaştină moartă". Este înconjurată de cele mai înalte dune de nisip din lume, 300-400 de metri numite "Big Daddy" sau "Crazy Dune".

4. Lavender Fields, Provence, France

image

FOTO: Luberon

Regiunea Provence este aflată în sud estul Franţei (între Marea Mediterană, Valea Ronului şi Italia). Cele mai importante oraşe sunt Marsilia, Nisa, Toulon, Aix-en-Provence, Avignon. Dacă te-ai hotărât să petreci concediul în regiunea Provence nu vei regreta deloc. Cu peisaje unice, cu vinuri şi mâncăruri fără egal, o vacanţă în satele din Provence înseamnă „raiul pe pământ”.

5. McWay Falls, CA, USA

image

FOTO: PandoTrip.com

McWay Falls este o cascadă cu înălţimea de 24 de metri, situată pe coasta Big Sur din centrul Californiei, care circulă pe tot parcursul anului de la McWay Creek în Parcul de stat Julia Pfeiffer Burns. 

6. Rice Terrace Fields in Mu Cang Chai, Vietnam

image

FOTO: EcoRetreat.Asia

Mu Cang Chai, din Vietnam, este districtul montan al provinciei Yen Bai, situat la aproximativ 280 km de Hanoi. Mu Cang Chai este cunoscut pentru splendidele sale câmpuri de orez în terase. În fiecare anotimp de recoltare, această regiune izolată din nordul Vietnamului este vizitată de mii de turişti. 

7. Li River, China

 

image

FOTO: Teacake Travels

Râul Li sau Li Jiang este un râu din regiunea autonomă Guangxi Zhuang, China. El curge 83 km de la Guilin la Yangshuo, unde munţii carstici şi atracţiile fluviului evocă faimoasa croazieră „River River”.

8. Lençóis Maranhenses, Brazil

image

FOTO: RipioTurismo

Parcul Naţional protejat „Lençóis Maranhenses” este situat în statul Maranhão, în nord-estul Braziliei. Parcul are o surpafaţă de 155.000 ha şi cuprinde 70 km de coastă şi un interior compus din dune de nisip. În timpul sezonului ploios, văile dintre dune se umplu cu apă dulce, împiedicată să se scurgă de rocile impermeabile situate în sol.

9. Landmannalaugar, Islanda

image

FOTO: KimKim

Landmannalaugar, sau "Piscinele Poporului", este o vastă zonă de o frumuseţe uimitoare şi unică în inima regiunilor Highlands din Islanda. Pe timp de vară este unul dintre cele mai populare locuri pentru drumeţii şi scăldat în lacurile naturale.

10. Yosemite Valley, CA, USA

image

FOTO: Travel Trip Journey

Valea Yosemite este o vale glaciară din Parcul Naţional Yosemite, situată în munţii din vestul Sierrei Nevada din California Centrală. Valea este drenată de râul Merced, iar în ea se varsă o multitudine de cascade, inclusiv Tenaya, Illilouette, Yosemite şi Bridalveil Creeks. Yosemite Falls este cea mai mare cascadă din America de Nord şi este o mare atracţie mai ales în primăvara anului când debitul de apă este foarte mare. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite