Lamborghini a scos pe piaţă cel mai puternic model de până acum. Este un model electric

0
Publicat:
Ultima actualizare:
lamborghini sian

Tehnologia hibridă este tot mai atrăgătoare pentru constructorii auto, iar puterea nu este exclusă din această ecuaţia. Vorbim de Lamborghini, una dintre cele mai puternice maşini din lume, care a scos un model electric.

Modelul electric realizat de Lamborghini este cel mai rapid autoturism al companiei, potrivit express.co.uk.

Ediţia limitată Lamborghini Sian funcţionează cu un motor V12 de 6.5 litri, cuplat cu un motor electric. Împreunădezvoltă o putere de peste 800 CP. Brandul susţine că supercarul este cel mai rapid pe care l-au construit vreodată, atingând suta de kilometri în mai puţin de 2,8 secunde. 

Vitezele maxime nu au fost încă declarate, dar producătorul de maşini susţine că aceasta va depăşi marcajul de 217 km/h. 

Preşedintele şi directorul general al Automobil Lamborghini, Stefano Dominicalli, a declarat că maşina este o capodoperă.

„Nu numai că Sian este un model de hipercar, dar măreşte potenţialul pentru Lamborghini ca marcă super-sport pentru mâine şi pentru decenii următoare, chiar dacă hibridizarea devine inevitabilă şi esenţială”, a spus el, citat de express.co.uk.

Maşina foloseşte un supercapacitor despre care construcorii spun că este de trei ori mai puternic decât o baterie de aceeaşi greutate. Acesta va fi folosit pentru a alimenta un motor de 48 volţi pentru a livra 34 CP pentru a oferi răspuns imediat şi performanţe îmbunătăţite. Energia stocată reprezintă un impuls de putere disponibil instantaneu, ceea ce îi permite şoferului să atragă imediat un cuplu suplimentar (38 Nm) la acceleraţii de până la 130 km/h pe o perioadă scurtă de timp până în momentul în care motorul electric se deconectează automat.

Lamborghini susţine că prima sa maşină cu motor hibrid de joasă tensiune are un motor electric integrat în cutia de viteze şi conectat la roţi.

VIdeo: Shmee150 / Youtube.com

De asemenea, cu motorul electric se pot face doar manevre cu viteză redusă, precum şi deplasări în marşarier sau în procesul de parcare. Respectiv, modelul nu este un plug-in hybrid şi nu are o autonomie pentru a rula zeci de kilometri cu energie electrică.

La exterior, Sian este uimitor. Maşina este asemănătoare cu clasicul Aventador, dar are noi funcţii şi linii care aduc Sian în secolul XXI, având o caroserie complet nouă din fibră de carbon, surse de inspiraţie servind modelul Countach şi semnătura „Y” a mărcii.

Caracteristicile deosebite includ aripi aero sculptate. În interior, pe consola centrală a fost instalată un ecran tactil, în timp ce Lamborghini a spus că piesele 3D au fost folosite pentru prima dată pe una dintre maşinile lor.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite