Lacul glaciar din munţii Indiei care le dă fiori turiştilor. Sunt oase la tot pasul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: inyminy.com
FOTO: inyminy.com

Roopkund este un lac glaciar situat la 4.900 de metri înălţime, în nordul statului Uttarakhand din India. Acolo, în Himalaya, există un lac verzui, într-o zonă nelocuită.

Potrivit Atlas Obscura, citat de iflscience.com, acest lac este plin de schelete umane. Cercetărorii au descoperit acolo o colecţie impresionantă de oase umane. Deşi timp de opt luni pe an lacul este gheţat, când se topeşte, oasele ies la iveală.

Un gardian britanic a fost cel care a descoperit pentru prima oară acest loc sinistru în mijlocul celui de-al doilea război mondial, în 1942 şi, iniţial, a presupus că acestea erau rămăşiţele soldaţilor japonezi care au murit încercând să se strecoare în India, la acea vreme, parte a Imperiului Britanic.

image

FOTO: eventshigh.com

Se pare că toate persoanele care şi-au pierut viaţa pe acel munte au avut aceleaşi răni: traume masive la capete şi la umeri. Asta i-a făcut pe experţi să considere că toţi au fost ucişi de o grindină masivă iscată din senin.

Potrivit The Weather Channel, decesele cauzate de grindina de dimensiuni mari sunt rare, dar pot avea loc. Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică estimează că aproximativ 24 de persoane pe an sunt rănite în acest fel numai în SUA. India deţine recordul pentru grindina mortală, care a ucis 246 de persoane în 30 aprilie 1888.

 targoviste

Deoarece zona este o zonă greu accesibilă, din cauza topografiei extreme şi a condiţiilor meteo, cercetătorii cred că ar putea exista mult mai multe rămăşiţe omeneşti decât au fost descoperite până în prezent. 

Muzeul de Cercetări Antropologice al Indiei din Dehradun deţine câteva rămăşiţe descoperite în acel lac, iar autorităţile intenţionează să transforme zona într-o destinaţie ecoturistică, pentru a proteja mai bine oasele.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite