Inedit: Şcoala Vizureşti,tabăra lui Robin Hood

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 140 de elevi de la unităţile de învăţământ de pe teritoriul comunei Ciocăneşti au fost cooptaţi la o şcoală de vară inedită, organizată chiar la ei în localitate. Principalul punct de atracţie - atelierul de mânuit arcul şi săgeata.

Copiii s-au simţit ca într-un film cu Robin Hood. Au aflat istoria acestei arme şi au învăţat să o mânuiască după regulile stabilite pentru competiţii. „A fost super. Domnul instructor a avut multă răbdare cu noi, iar acum ştim cum să luăm ţinta, cum să folosim arcul şi săgeţile”, ne-a spus, încântat, unul dintre cursanţi.

Elevii au învăţat să vorbească despre propria persoană
Şcoala Vizureşti a găzduit şi alte ateliere de lucru: teatru; pictură pe sticlă şi piatră; economia şi succesul; cerc de autocunoaştere. „Pe lângă faptul că şi-au pus în valoare talentele în domeniul artelor, copiii au fost învăţaţi cum să realizeze un buget personal, cum să jongleze cu banii în condiţii de criză, astfel încât familia să nu iasă în deficit la sfârşitul lunii. În cadrul cercului <<Cine sunt eu?>>, şi-au descoperit calităţile şi, în funcţie de acestea, şi-au format aspiraţiile. Cel mai important lucru, este că au învăţat să vorbească în public despre propria persoană”, a declarat pentru “Adevărul de Seară” prof. Ion Nilă, directorul Şcolii Vizureşti. Luna august va fi transformată într-o gală a filmului românesc. Timp de patru săptămâni, în curtea unităţii de învăţământ vor fi proiectate pelicule inspirate din istorie şi literatură. Nu vor lipsi însă comediile şi filmele de animaţie. “Vom avea şi un atelier pentru copiii cu vârste până la 5 ani, organizat în colaborare cu Asociaţia Neguvernamentală Ovidiu Rom, care va veni în sprijinul familiilor cu bonuri de masă, alimente, îmbrăcăminte şi materiale de curăţenie”, spune Ion Nilă.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite