Inaugurări la Lunguleţu: drum comunal, târg de Sfântul Dumitru şi deschiderea primului târg privat de animale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oborul deschis, duminică, în comuna Lunguleţu, va funcţiona în fiecare duminică în zona fostului abator al Avicolei Titu
Oborul deschis, duminică, în comuna Lunguleţu, va funcţiona în fiecare duminică în zona fostului abator al Avicolei Titu

Autorităţile din Dâmboviţa au inaugurat, duminică, drumul comunal ce traversează localitatea Lunguleţu şi facilitează accesul copiilor spre şcoală şi grădiniţă şi lansarea primei ediţii a târgului de toamnă, prilej cu care a fost deschis şi primul obor privat  de animale din judeţ.

Tronsonul de drum inaugurat a fost realizat din fonduri de la bugetul local şi are o lungime de 1,2 km, valoarea investiţiei fiind de 544.000 lei.

”Este un drum comunal, cu o lungime de 1120 metri şi este foarte important pentru că deserveşte un număr mare de persoane, cu atât mai mult că este drumul pe care copiii merg spre şcoală şi grădiniţă. Drumul a costat 544.000 lei, iar durata de derulare a investiţiei a fost de aproximativ 8 zile”, a declarat primarul comunei Lunguleţu, Ion Vlad.

Lunguletu

„Am făcut în asociere drumul din satul Serdanu, o investiţie importantă care leagă Serdanu de  Potlogi. Aici, am ajutat să spunem, indirect, prin sumele defalcate din TVA şi impozitul pe venit. Mi-am propus ca pentru anul viitor să rezolvăm o cerinţă mai veche şi anume, drumul care merge de aici către Lunguleţu – Răcari – Ghergani – Conţeşti. Sunt cca 4 km, e un drum dificil, de pământ, ce necesită fundaţii mai bune, iar costul va fi mai ridicat. Estimez,undeva la 50 miliarde de lei. Vom începe sigur anul viitor pentru că beneficiari sunt foarte mulţi agricultori din zonă care au utilaje agricole şi care utilizează permanent drumul acesta public. Astăzi am stabilt ca două uliţe mai mititele, undeva la 500 de metri liniari să fie executate de către SC LDP, cu o plată pe care o vom face anul viitor”, a declarat Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJD.

Oborul deschis, duminică, în comuna Lunguleţu, va funcţiona în fiecare duminică în zona fostului abator al Avicolei Titu, iar iniţiativa organizării unui târg de animale în sudul judeţului a fost primită bine atât de către fermieri, cât şi de  cumpărători.

”Îi mulţumim domnului preşedinte Adrian Ţuţuianu pentru că este alături de noi astăzi, într-o zi atât de frumoasă, cu atât de multă lume la inaugurarea târgului anual de Sfântul Dumitru, în localitatea Lunguleţu. De asemenea, tot astăzi, inaugurăm un târg săptămânal de animale, fiind singurul târg privat autorizat sanitar- veterinar din judeţul Dâmboviţa.   Nu ne-am aşteptat ca atât de multă lume să vină astăzi la inaugurare. Ne bucurăm şi sperăm ca în viitorul apropiat, târgul să fie promovat din ce în ce mai mult”, a spus Ionuţ Lăscaie, iniţiatorul târgului de animale.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite