Pomicultorii se plâng: “Caietul de sarcini pentru programul “mărul în şcoli” înlesneşte comercianţii sau firmele mari”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pomicultorii de pe Valea Dâmboviţei vor intra cu greu şi anul acesta în programul “mărul în şcoli”. Oamenii se plâng de faptul că nu sunt lăsaţi să participe la licitaţii prin faptul că li se impun nişte reguli greu de suportat pentru micii producători.

“Din păcate, licitaţii pentru programul “mărul în şcoli” se fac licitaţii la nivel judeţean. În  Bazinul pomicol Voineşti sunt mici producători. Caietul de sarcini înlesneşte comercianţii sau firmele mari. O parte a Bazinului ar putea să livreze  mere în şcoli, dar există şi o suprafaţă destul de mare afectată de grindină unde nici măcar pentru industrie nu au mai fost bune, pentru că grindina a căzut înaintea perioadei de recoltat”, a declarat pentru “Adevărul”, Ion Oprea, Preşedintele Asociaţiei Pomicultorilor Dâmboviţeni.

La Voineşti, producătorii s-au plâns ministrului Daniel Constantin că în fiecare an sunt favorizate firmele mari şi intermediarii, în dauna oamenilor de rând.

“Noi, producătorii, care facem mere, întotdeauna excluşi de la program, suntem nevoiţi de cele mai multe ori să dăm merele la un preţ de până la un leu, cu toate că APIA, prin Ministerul Agriculturii plăteşte un preţ de aproape 3,5 lei. Organizaţiile de producători, sau cooperativele n-ar putea să participe la licitaţii? N-am putea noi să dăm la un preţ de 3 lei? Nu aşa ar fi normal?”, a spus Florin Istrate, producător.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite