În octombrie va avea loc, la Târgovişte, Festivalul Concurs "Laura Stoica"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Stoica este considerată drept cea mai importantă solistă de rock pe care a dat-o România şi una dintre cele mai puternice şi originale personalităţi feminine ale scenei muzicale autohtone
Laura Stoica este considerată drept cea mai importantă solistă de rock pe care a dat-o România şi una dintre cele mai puternice şi originale personalităţi feminine ale scenei muzicale autohtone

În perioada 7-8 octombrie va avea loc, la Târgovişte, Festivalul Concurs Naţional "Laura Stoica", ediţia I. Fiecare concurent va trebui să interpreteze enapărat o melodie aparţinând repertoriului Laurei Stoica, dar şi o piesă la alegere din repertoriul muzicii uşoare româneşti.

Organizatori acestui eveniment sunt Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, alături de Fundaţia Laura Stoica.

Condiţii de participare

Concursul cuprinde o secţiune de interpretare, la care se pot înscrie soliştii vocali care îndeplinesc următoarele condiţii:

– au vârsta cuprinsă între 15 şi 25 de ani;

– nu au obţinut niciun premiu la un festival de importanţă naţională;

– nu au avut nicio apariţie discografică personală.

La înscriere, fiecare candidat va prezenta copie după actul de identitate, fişa de înscriere completată conform anexei, material de prezentare video, iar pozitivele pieselor pe care doreşte să le interpreteze trebuie să aibă format MP3. Înscrierile se fac până la data de 22 septembrie 2017.

Concurenţii vor trimite aceste documente pe adresa Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Târgovişte, Strada Alexandru Ioan Cuza nr. 15, cod poştal 130007, telefon – fax: 0245 613112, e-mail: office@cjcd.ro, fundatia@laurastoica.ro. 

Laura Stoica (numele complet Adriana-Laurenţia Stoica) (n. 10 octombrie 1967 - d. 9 martie 2006) a fost cântăreaţă, compozitoare de muzică pop rock şi actriţă română. 

Este adesea considerată drept cea mai importantă solistă de rock pe care a dat-o România şi una dintre cele mai puternice şi originale personalităţi feminine ale scenei muzicale autohtone. 

Între cântecele cele mai cunoscute lansate de artistă se numără: „Un actor grăbit”, „Focul”, „Doar tu”, „Cartierul cântă rock”, „...Nici o stea”, „Mereu mă ridic”, „Mai frumoasă”.

Personalitate artistică multivalentă, Laura Stoica a simţit nevoia de a se împlini şi prin teatru. Astfel că, în anul 1999 a debutat pe scena Teatrului Nottara, cu „Azilul de noapte”, de Maxim Gorki, în regia lui Constantin Codrescu, iar un an mai târziu a fost   licenţiată în artă – actorie a Universităţii Ecologice.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite