În curând am putea vedea mere de Voineşti sau legume de Băleni în supermarketuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Delegaţia franceză a acceptat invitaţia autorităţilor în urma unui experiment cu merele de Voineşti
Delegaţia franceză a acceptat invitaţia autorităţilor în urma unui experiment cu merele de Voineşti

Reprezentanţii Carrefour au fost săptămâna trecută în bazinul legumicol din Băleni, dar şi în Voineşti, pentru a calcula posibilitatea ca în supermarketurile franceze să se regăsească produsele specifice celor două zone renumite în ţară.

Iniţiativa a aparţinut Consiliului Judeţean Dâmboviţa, care, împreună cu parlamentarii de Dâmboviţa încearcă să valorifice merele de Voineşti sau legumele produse la Băleni, în supermaketurile Carrefour.

Delegaţia franceză a acceptat invitaţia autorităţilor în urma unui experiment cu merele de Voineşti. Mai exact, într-o zi sau pus la vânzare celebrele soiuri produse la Voineşti, iar în câteva ore s-a epuizat stocul.

"Ar fi bine să se materializeze acest contract, pentru că merele noastre sunt de calitate. Intermediarii vând mere în pieţe cu etichetă de Voineşti, doar ca să scape de marfă. Mărul de Voineşti este un brand naţional", a declarat Ion Oprea, preşedintele Asociaţiei Pomicultorilor Dâmboviţeni.

Urmează ca în zilele următoare să se facă acelaşi experiment şi cu legumele produse la Băleni, cel mai mare bazin legumicol din România. Agricultorii de acolo sunt la mare căutare în pieţele din Bucureşti şi împrejurimi.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite