Imagini superbe cu piscurile Munţilor Bucegi acoperite de zăpadă FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În zona înaltă din Munţii Bucegi ninge ca în poveşti. Crestele au fost acoperite cu zăpadă, iar peisajele sunt de poveste. Salvamontiştii atrag însă atenţia că, deocamdată, zăpada nu este bună pentru skiat şi sporturi de iarnă.

Deocamdată însă nu sunt trasee închise, iar turiştii se pot bucura de unul dintre cele mai frumoase drumuri din ţară - Transbucegi.

Şoseaua TransBucegi (Dj713), drumul care ajunge la Babele şi Sfinxul, cu o lungime de 17 km, va fi inaugurat în luna august, la trei ani de la începerea lucrărilor.

GALERIE FOTO Zăpadă pe Piscurile Munţilor Bucegi

TransBucegi începe din Drumul Judeţean DN71, care face legătura între Sinaia şi Târgovişte, cu puţin înainte ca acesta să ajungă la Cabana Cota 1000.

Drumul ajunge la o altitudine de 1.925 m şi trece pe lângă Cabana Cuibul Dorului, urcă Şaua Dichiu, unde în dreptul Cabanei Dichiu coteşte brusc la dreapta şi străbate Platoul Bucegi până în apropierea Cabanei Piatra Arsă.

Pe de altă parte, ANM a emis şi un Cod portocaliu de viscol pentru zonele montane din Argeş, Prahova şi Dâmboviţa. De ieri e în vigoare o alertă Cod galben de ninsori şi viscol, care expiră vineri, la ora 15:00.

Vaslui (în localităţile Huşi, Stănileşti, Duda-Epureni, Puieşti, Codăeşti, Drânceni, Ivăneşti, Dragomireşti, Zăpodeni, Soleşti, Băceşti, Dumeşti, Iana, Voineşti, Rebricea, Todireşti, Pungeşti, Tăcuta, Ştefan cel Mare, Poieneşti, Buneşti-Avereşti, Oşeşti, Pogana, Iveşti, Micleşti, Ghergheşti, Negreşti, Deleşti, Tătărăni, Dăneşti, Gârceni, Boţeşti, Cozmeşti, Vultureşti, Fereşti, Coroieşti, Arsura, Rafaila, Ciocani).
 

În aceste zone se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie sau lapoviţă, care vor depune polei.

Vă mai recomandăm şi:

VIDEO Cum arată TransBucegi, drumul care ajunge la Babele şi Sfinxul, minunăţiile Dâmboviţei

Interzis pentru turişti cu maşina pe Transbucegi, unul dintre cele mai frumoase trasee din ţară. Care este cauza închiderii circulaţiei FOTO

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite