Imagini din spectacolul „CUBE” al celui mai important teatru de imagine din lume, prezentate la Târgovişte

0
0

#babel2019. Sfârşitul de săptămână a început cu imaginile filmice din spectacolul „CUBE” al celui mai important teatru de imagine din lume: Laterna Magika, extensie a Teatrului Naţional din Praga, Cehia.

Un spectacol despre universul uman care se dilată şi se strânge în funcţie de trăirile interioare şi de mediul înconjurător, forţe care acţionează cumva antagonic asupra individului. 

Un eseu vizual şi coregrafic care, prin execuţia tehnologică sincronizată la milimetru şi milisecundă cu mişcarea actorilor, ne-a lăsat fără cuvinte. Apoi, ne-am bucurat din nou de entuziasmul şi prospeţimea studenţilor scoţieni de la Edinburgh College în a doua reprezentaţie cu „Fiecare duine”, „duine” fiind cuvânt arhaic scoţian pentru „om”. 

Spectacolul regizat de JeungWoo Son, „Medea`s Fantasy”, a fost sensibil şi metaforic, în tonuri de roşu şi gri. Seara s-a încheiat în acordurile armonioase ale instrumentului handpan, iar artiştii care au jonglat cu focul au smuls „chiţăituri” entuziaste din partea copiilor. 

Imagine indisponibilă

Astăzi, seara începe muzical cu „Sonata Kreutzer”, în regia Directorului Festivalului Mc Ranin. Spectacolul se bazează pe imaginea născută din trăiri interioare. 

„Family Lear” al companiei Gabyun Theater din Coreea de Sud urmăreşte firul epic al binecunoscutei poveşti despre rege şi cele trei fiice ale sale, esenţializând personajele. Energicul italian Jonathan Marquis va face din nou o dovadă a echilibrului perfect, de data aceasta aşteptând publicul în Centrul Vechi.

Imagine indisponibilă
Târgovişte


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri