Găleţi întregi cu droguri, descoperite în sânul unei grupări specializate. Descinderi ale DIICOT VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
droguri

Direcţiea de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a destructurat o grupare specializată în trafic de droguri aduse din Spania şi introduse în ţară cu mijloace de transport sau cu firme de curierat.

Anchetatorii au descoperit, la liderul grupării, 10 kilograme de cannabis, iar la descinderile făcute în mai multe judeţe procurorii au descoperit inclusiv dispozitiv pentru detectarea microfoanelor.

  

„În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada februarie 2021-noiembrie 2021, inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat în scopul introducerii în ţară, pe ruta Spania-România, de droguri de risc, folosind atât mijloace de transport, cât şi societăţi de curierat, şi comercializării acestora pe teritoriul României, către diverşi consumatori de astfel de substanţe”, informează DIICOT într-un comunicat.

În dosarul instrumentat de Biroul Teritorial Dâmboviţa din cadrul DIICOT, procurorii au dispus, joi, reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a trei inculpaţi, acuzaţi de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, introducere în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc.

Cei trei au fost reţinuţi după ce, în cursul zilei de joi, unul dintre inculpaţi, considerat liderul grupării, a fost prins în având la domiciliul său cantitatea de 10 kilograme de cannabis.

Ulterior, procurorii împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Dâmboviţa au făcut 4 percheziţii domiciliare, în Dâmboviţa, Ilfov, Tulcea şi Bucureşti, în urma cărora au mai ridicat 518 grame de rezină de cannabis, alte 1,5 kilograme de cannabis, 2 cântare electronice de mare precizie, sumele de 7.590 de euro, 6.650 de lei, un dispozitiv pentru detectarea microfoanelor şi alte bunuri cu valoare probatorie.

În cursul zilei de vineri cei trei inculpaţi vor fi prezentaţi Tribunalului Dâmboviţa cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite