GALERIE FOTO Membrii Asociaţiei Turism Chindia se pregătesc pentru traversarea Muntelui Leaota

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asociaţia Turism Chindia  împlineste anul acesta 30 de ani de existenţă
Asociaţia Turism Chindia  împlineste anul acesta 30 de ani de existenţă

Asociaţia Turism Chindia  împlineste anul acesta 30 de ani de existenţă, motiv pentru care orice tură montană pentru oamenii muntelui va fi o sărbătoare. În fiecare an, în luna februarie, în săptămâna cu luna plină, se organizează traversarea Leaotei.

“Această tură montană se afla şi ea la cea de-a 25-a ediţie şi are ca scop parcurgerea în condiţii grele de iarnă a celor 30 de km de creastă între Munţii Leaota şi Munţii Bucegi. Plecarea se face în mod tradiţional sâmbătă dimineaţa la ora 3.00, de la cabana Leaota pe traseul Stâna de Piatra - Vf. Românescu - Vf. Leaota - Muntele Dudele - Şaua Strungă - Cabana Padina”, ne-a spus Geo Badea. 

Weekendul care tocmai s-a încheiat, o echipă de la ATC formată din 6 membrii, a parcurs o parte din traseul de creastă al Munţilor Leaota, pornind de la cabana cu acelaşi nume, apoi Vf. Romanescu, Vf Leaota care are 2.133 metri si Culmea Lungă a Rateiului până la Tabara Cerbu. 

Tura organizată de presedintele ATC, Mihai Radu, este prima acţiune de amploare din acest an aniversar, urmând ca luna viitoare să organizăm o altă activitate care a devenit tradiţie în lumea elitelor schiului naţional, respectiv Bucegi Winter Race”, ne-a dezvălui Geo Badea.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite