GALERIE FOTO Erdemir: salarii de 10.400 de euro. Sindicaliştii spun că discrepanţa dintre salarii este foarte mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Erdemir, salariul minim este de 240 euro, iar cel maxim este de 10.400 euro
La Erdemir, salariul minim este de 240 euro, iar cel maxim este de 10.400 euro

Discrepanţa dintre salariile oferite muncitorilor din Erdemir i-a adus pe sindicalişti în pragul unui conflict de muncă. Aceştia acuză faptul că salariul minim ajunge la 240 de euro, iar cel maxim ajunge şi la 10.400 de euro. Angajaţii Erdemir au pichetat sediul ambasadei Turciei din Bucureşti pentru a putea lua legătura direct cu patronatul.

Preşedintele Sindicatului Valahia, Nicolae Dragodănescu, a întocmit o listă cu nemulţumirile sindicaliştilor.

 

1. Suntem în situaţia în care salariul minim are valoare de 1.068 lei (circa 240 de euro), iar  maximul depăşeşte valoarea de 10.400 euro. Fondul de salarii este consumat în proporţie de mai bine de 20% doar de câţiva directori.

2. Suntem aici pentru că ne interesează viitorul SC ERDEMIR ROMÂNIA , preţuim această companie şi vom face tot ce depinde de noi pentru a nu permite ca despotismul, nepăsarea şi oportunismul unora să generaze pe viitor tensiune socială.

3. Această acţiune este o modalitate legală de a încerca să promovam interesul salariaţilor din ERDEMIR ROMÂNIA , folosind toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie, fără a încălca legea.

4. Sindicatul a cerut implementarea unei grile salariale care să diminueze fenomenul de polarizare socială şi  să permită o creştere a salariilor din plaja 1068 lei  - 3565 lei cu un procent mediu de 17,5 % . Sindicatul  cere  ca salariile  managementului să se menţină la valorile actuale deoarece sunt departajate considerabil faţă de plaja salarială pentru care sindicatul cere a se aplica creşterea salarială. Propunerea patronatului este de 5% pentru toţi salariaţii şi menţinerea actualelor raporturi de departajare.

 

5. Sindicatul este îngrijorat şi de faptul că se tot apelează la serviciile a diverse firme, intodeauna aceleaşi, firme ce realizează profituri foarte mari având ca principal partener de afaceri SC ERDEMIR ROMÂNIA.

6. Sindicatul doreşte să realizeze un contact direct cu proprietarul acestui activ, şi anume OYAK GROUP , şi să i se acorde şansa să-i  prezinte acestuia toate problemele acumulate în ultimii doi ani, deoarece nu există un dialog social real între sindicat ţi actualul management.

7. Acţiunea din faţa Ambasadei Turciei nu este o acţiune de protest ci o modalitate de a cere sprijin, de a reuşi un contact direct cu membrii consiliului de administraţie ai OYAK GROUP.

8. Colegii de la sindicatul TURK METAL SENDIKASI, în semn de sprijin şi solidaritate cu acţiunea noastră, vor avea şi ei o acţiune asemănătoare  la managementul central al OYAK iar în cazul în care vom fi nevoiţi să declanşăm greva de avertisment şi greva generală, vor face şi dânşii o grevă de solidaritate cu noi. 

9. Pe data de 08 februarie 2013 Sindicatul VALAHIA va înregistra conflictul de muncă în cadrul ERDEMIR  şi va notifica Ministerul Muncii prin ITM Dâmboviţa, n vederea concilierii. Dacă şi concilierea va eşua atunci vom declanla greva de avertisment li greva generală.

10. În România fenomenul de stratificare socială şi injustiţie socială ia amploare şi considerăm că sindicatele trebuie să ia atitudine pentru a se intra în normalitate. 

 

ERDEMIR ROMANIA, membru al Grupului ERDEMIR, produce bobine şi benzi de oţel electric. Acesta a fost înfiinţat în anul 1974 ca LBE (Laminorul de Benzi Electrotehnice). Erdemir a cumpărat, în 2001, laminorul de benzi electrotehnice al Combinatului de Oţeluri Speciale Târgovişte (COST), unitate siderurgică denumită în prezent Mechel Târgovişte. Erdemir România este specializată în producţia de tablă, fâşii şi benzi din oţel. Unitatea din Târgovişte are 350 de angajaţi.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite