FOTO VIDEO Părinţii Soranei Cîrstea, lăsaţi în libertate de procurorii DIICOT, după percheziţia depozitului alimentar al familiei

0
0

Părinţii cunoscutei jucătoare de tenis, Sorana Cîrstea, audiaţi într-un dosar instrumentat de DIICOT, structura centrală, au fost lăsaţi să plece acasă, după ce, seara trecută, au fost luaţi cu duba jandarmilor şi duşi la audieri.

 UPDATE: „Dosarul este trimis la instanţă. Împotriva părinţilor nu s-a luat nicio măsură”, a declarat pentru „Adevărul", purtătorul de cuvânt al DIICOT, Sonia Botezatu.

Ofiţerii DGA au percheziţionat întreg depozitul alimentar deţinut de familia cunoscuitei tenismene Sorana Cîrstea. Mai mult, aceştia au percheziţionat toate maşinile deţinute de firmă, dar şi cele personale. Două persoane, cel mai probabil părinţii Soranei Cîrstea, au fost luate de anchetatori şi conduse la sediul DIICOT pentru audieri. Avocatul familiei Cîrstea susţine că în

depozit

image

nu există carne şi că percheziţiile au vizat nişte afaceri cu societăţile implicate în dosarul cărnii.  Anchetatorii au mai ridicat şi mai multe calculatoare şi documente.

„Au fost nişte probleme de

afaceri

image

ale doamnei Liliana Cîrstea care au avut legătură cu cauza care se instrumentează de către DIICOT. Aici au fost numai nişte probleme de . Firma doamnei Cîrstea avea legătură cu firmele din dosarul cărnii”, a declarat Ion Nicolae, avocatul familiei.

image

Zece persoane au fost reţinute miercuri seară în dosarul de evaziune fiscală şi punere în circulaţie de produse alterate. Cercetările sunt încă în desfăşurare la structura centrală a DIICOT.

   

Printre cei duşi la audieri se numără şi părinţii tenismenei Sorana Cârstea, care deţin o fabrică în Târgovişte.Procurorii DIICOT urmăresc destructurarea a două grupări infracţionale specializate în evaziune fiscală, spălare de

bani

image

, punere în circulaţie de produse alterate şi trafic de influenţă.

Potrivit anchetatorilor, suspecţii ar fi achiziţionat prin intermediul unor societăţi comerciale din România carne şi ouă din Olanda, Polonia, Marea Britanie şi Germania fără să plătească TVA. Marfa ar fi fost apoi vândută către beneficiarul final prin adăugarea TVA. Există şi unele suspiciuni că produsele alterate erau trimise către abatoare pentru a fi procesate şi amestecate cu alte produse ce urmau a fi puse în vânzare.

Procurorii DIICOT - Structura Centrală au realizat miercuri 102 percheziţii domiciliare în 18 judeţe, în cadrul unor acţiuni vizând destructurarea a două grupuri infracţionale organizate formate din 80 de persoane, specializate în infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de

bani

image

, punere în circulaţie de produse alterate şi trafic de influenţă, informează instituţia într-un comunicat de presă.

Controale au avut loc şi la depozite din Bucureşti, Iaşi, Bistriţa-Năsăud şi Cluj.

Prejudiciul produs de membrii celor două grupări a fost estimat la peste 15 milioane de

euro

image

.

Târgovişte


Ultimele știri
Cele mai citite