FOTO VIDEO  Crucea de 21 de metri a fost inaugurată la Gura Ocniţei cu focuri de artificii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crucea de 21 de metri a fost inaugurată la Gura Ocniţei cu focuri de artificii
Crucea de 21 de metri a fost inaugurată la Gura Ocniţei cu focuri de artificii

Sărbătoare mare în comuna dâmboviţeană Gura Ocniţei, acolo unde în ajunul de Sf. Ilie, primăria a inaugurat o cruce de 21 de metri, care, noaptea, poate fi văzută de la zeci de kilometri depărtare. Construcţia a fost amplasată pe  Dealul Crucii din localitate. Evenimentul este cuprins în cadrul manifestărilor dedicate “Zilelor comunei Gura Ocniţei”, 19 – 20 iulie.

"Suntem mândri de iniţiativa primarului nostru şi suntem mîndri că suntem români. O să vedem în fiecare seară, din curtea nostră, această cruce frumosă", ne-a spus doamna Maria.

"Nici că se putea cruce mai frumoasă ca aceasta. Ni s-a făcut o supriză foarte frumosă, mai ales că este amplasată pe Dealul Crucii din localitate. Este de lăudat iniţiazivă. E ceva frumos pentru comuna noastră", ne-a spus domnul Marin.

Startul sărbătorii a fost dat de un personaj care îl întruchipa pe Sfântul Ilie venind cu carul de foc. Crucea înaltă de 21 de metri, care va străjui întreaga zonă,  a fost inaugurată în jocuri de torţe, lampioane şi artificii. Sătenii spun că de acum înante văr vedea crucea ori de câte ori vor ieşi din case şi laudă iniţiativa edilului. Evenimentul, spune primarul localităţii, este un moment ideal de întoarcere a tuturor sătenilor cu faţa către Dumnezeu.

"Crucea înseamnă creştinism, martinins, simbol şi speranţă în iubire, în dragoste, în sănătate. În comuna noastră au mai fost montate cinci cruci şi vor mai fi montate încă 17, sub bagheta doamnei Florea Georgeta, preşedinta Asociaţiei Filantropice Ortodoxe <Sf Gheorghe> din Bucureşti", a declarat Sorin Ioniţă, primar Gura Ocniţei.

Astăzi în parcul din localitatea Adânca vor avea loc activităţi cu şi pentru copii şi tineri. De asemenea, seara se va încheia cu un foc de artificii. 

Cruce Gura Ocnitei
Cruce Gura Ocnitei
Cruce Gura Ocnitei
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite