FOTO Singura şcoală cu lift din judeţul Dâmboviţa. În urmă cu un an era o ruină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu ceva timp Şcoala din Bălteni era o ruină. Pereţii stăteau să cadă, locurile erau insuficiente, iar toate acestea au dus la un abandon şcolar rescut în rândul populaţiei de etnie romă. Acum, după ce unitatea a fost reabilitată, lucrurile stau altfel. Elevii promit că nu vor mai lipsi, iar cadrele didactice se mândresc cu şcoala lor.

Unitatea şcolară dispune de teren de sport cu nocturnă şi lift interior pentru persoane cu dizabilităţi, calculatoare în fiecare clasă iar mobilierul este unul nou şi modern. Cei peste 150 de elevi de la Şcoală Gimnazială din satul Balteni învaţă, începând de ieri, într-o şcoală reabilitată complet cu fonduri eurpopene, cu toalete interioare şi laboratoare dotate. Întreagă investiţie ce a presupus reabilitarea corpului vechi al clădirii dar şi construirea unuia nou s-a ridicat la peste 5,3 mil. de lei (53 de miliarde lei vechi). 

Conducerea şcolii din satul Bălteni, judeţul Dâmboviţa, se poate mândri cu una dintre cele mai  moderne şcoli din judeţ dar şi din ţară. Au lift interior şi teren de sport cu nocturnă , toate clasele sunt dotate cu calculatoare iar în laboratoare nu lipseşte materialul didactic aşa cum se întâmpla în urmă cu un an. 

image

   

Şcoala arată foarte bine. Dotările sunt la un nivel extrem de ridicat. Înainte aveam probleme şi din cauza dotării, dar şi din cauza spaţiului insuficient. Noi, profesorii, suntem mândri că lucrăm aici”, spune Alexandru Afrasinei, învăţător.

Şcoala a fost inaugurată chiar de ministrul Educaţiei, prezent duminică în judeţul Dâmboviţa, iar în prima zi de şcoală, elevii au intrat în clasele nou refăcute.

image

 “Sunt multe şcoli de la oraş care nu au dotările pe care le avem acum noi. Sunt multe şcoli de la ţară care încă mai au toalete în spatele şcolii. Suntem singura şcoală cu lift necesar deplasării persoanelor cu dizabilităţi fizice. Zic eu că în momentul acesta, toţi copiii au acces la educaţie, indiferent de etnie, de condiţie socială, de starea de sănătate”, a declarat Lucica Nicolae, director Şcoală Gimnaziala Balteni.

   

Tot în comuna Conteşti, în următoarele două luni, autorităţile vor finaliza lucrările de reabilitare la încă o şcoală, car va arăta la fel că cea de la Bălteni. 

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite