FOTO În Târgovişte nu mai sunt permise adopţiile de câini. Ce spun iubitorii de animale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Târgovişte, de la începutul anului, au fost înregistrate 1200 de persoane muşcate de câini
În Târgovişte, de la începutul anului, au fost înregistrate 1200 de persoane muşcate de câini

În Târgovişte, nimeni nu mai are voie deă adopte câini de la adăpostul de animale. Decizia a fost luată de conducerea Direcţiei de Salubritate, care vrea, în acest fel, să stopeze abandonul patrupedelor imediat după ce au fost scoase din adăpost. Măsura îi nemulţumeşte pe protectorii animalelor, care spun că s-a comis o ilegalitate.

”Aş întreba acele ONG-uri şi nu mă refer la  cele din Târgovişte, câţi câini a adoptat fiecare iubitor de animale, pentru că am un dosar unde o parte dintre aceşti reprezentanţi ai ONG-urilor, au adoptat câini, şi nu puţini, ci foarte mulţi. I-au adoptat în felul următor: au venit, i-au luat de la adăpost şi le-au dat drumul pe stradă. Asta a însemnat în concepţia dumnealor, adopţia. Se vor ridica şi câinii cu crotal, fiindcă trebuie vaccinaţi anual. La Târgovişte, în proporţie de 60% câinii sunt sterilizaţi. Ei trebuie reevaluaţi clinic. Soluţia, după mine, este eutanasierea unitar la nivel de ţară. Este trist că s-a ajuns aici. Vina este a noastră, a oamenilor. Nu există o cifră exactă a câinilor fără stăpân din Târgovişte”, a declarat Dănuţ Badea, directorul Direcţiei de Salubritate.

Adoptii caini Targoviste

Direcţia va schimba, de asemenea, şi formularele de adopţie şi va achiziţiona un cititor de bare pentru crotaliile câinilor. În felul acesta se va şti al cui este animalul sau cine l-a luat în grijă. 

În Târgovişte sunt 4 hingheri, iar adăpostul de la Aninoasa are o capacitate de 100 de locuri. 

Reprezentanţii Asociaţiei de Protecţia Animalelor „Sufleţel”, singura de acest fel din Târgovişte,  spun că decizia interzicerii adopţiilor este una ilegală. "Măsura este ilegală. Nu avem nici măcar o decizie a primarului. Nu au voie să facă eutanasieri până când legea nu va fi aprobată şi mai sunt încă 12 paşi. Adăpostul este special conceput pentru adopţii, cu orar public afişat. Deci, măsura este ilegală şi o vom contesta", a declarat Cristina Păun, vicepreşedinte Asociaţia de Protecţia Animalelor „Sufleţel”. 

Adoptii caini Targoviste

Oamenii sunt revoltaţi că autorităţile nu găsesc mai repede o soluţie de stârpire a maidanezilor, dar nu sunt de acord nici ei cu interzicerea adopţiilor. La o singură scară de bloc se adună câteodată şi 12 câini. Oamenii se tem să mai iasă din case.

"Sunt înveşunat. Nu-i suport. Trebuie gazaţi, exterminaţi. Când vine câte un musafir, trebuie să ies dinainte ca să îl apăr. Nu sunt de acord cu interzicerea adopţiilor. Cui îi trebuie câini, să îi păstreze, să îi îngrijească, nu să îi lase pe străzi", ne-a spus un târgoviştean.

În Târgovişte, de la începutul anului, au fost înregistrate 1200 de persoane muşcate de câini. Primăria are de gând să adune toate animalele din oraş şi să le vaccineze, deparaziteze şi să le crotalieze, acolo unde este cazul.

Municipalitatea cheltuie în fiecare an 4 miliarde de lei vechi cu animalele fără stăpân. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite