FOTO Elevi transportaţi într-o Dacie papuc pe un drum forestier, deşi primăria dispune de trei microbuze şcolare. Părinţii s-au revoltat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai mulţi părinţi au făcut o plângere la primărie pentru comportamentul profesorului, care, spun ei, le-a pus viaţa copiilor în pericol
Mai mulţi părinţi au făcut o plângere la primărie pentru comportamentul profesorului, care, spun ei, le-a pus viaţa copiilor în pericol

Siguranţa elevilor a fos pusă în pericol într-o comună din Dâmboviţa. Un profesor de matematică a crezut de cuviinţă să îi transporte pe elevi înghesuiţi într-o Dacie Papuc, pentru a le arăta frumuseţile naturii, fără nici cel mai mic grad de siguranţă.

Totul s-a întâmplat în săptămâna "Şcoala Altfel". Plimbarea periculoasă s-a petrecut în comuna Runcu, din Dâmboviţa. Numai puţin de 12 elevi de clasa a VII-a s-au îngehsuit în maşina, în care, de regulă, se transportă materiale de construcţii. 

Cadrul didactic recunoaşte că varianta aleasă de el nu este tocmai potrivită, dar spune că a cerut de la primărie un microbuz şcolar şi nu a primit niciun răspuns.

elevi in dacie runcu

Domnul profesor de matematică Teodorescu spune că nu a avut altă variantă, dar nu înţelege de ce se agită localnicii pentru atâta lucru, în condiţiile în care, niciun elev nu a păţit nimic.

"Am solicitat verbal să mi se pună la dispoziţie mijloacele de transport şi nu mi s-au pus pentru că era plecate. Cred că mai mult şcoala pune mai mult decât mine în pericol copiii, pentru că îi transportă în microbuz înghesuiţi. Le-am promis elevilor că fac această drumeţie şi am făcut-o. Nu s-a întâmplat nimic, totul a decurs normal", ne-a povestit Iulică Teodorescu. 

elevi in dacie runcu

Directoarea unităţii nu este de acord cu ce s-a întâmplat şi va analiza cazul în comitetul şcolii. Spune că ştia de plimbarea aleasă de domnul de mate, dar nu ştia cu ce maşină va parcuge traseul.

"Elevii ar fi trebuit transportaţi în localitate cu transportul şcolar. Fiind drumeţie era mai bine să se plimbe copiii. A fost alegerea profesorului. Elevii au fost în primejdie. Au fost în pericol să cadă din acea dubiţă. O să mă consult cu Consiliul de Administraţie. Mie profesorul mi-a spus că va merge în drumeţie, nu mi-a spus cu ce va merge. Profesorul în cauză a mai fost reclamat pentru comportament verbal agresiv faţă de elevi.", a declarat Gabriela Mănoiu, directoarea şcolii.

Mai mulţi părinţi au făcut o plângere la primărie pentru comportamentul profesorului, care, spun ei, le-a pus viaţa copiilor în pericol.

elevi in dacie runcu

"E josnic să expui copiii la un astfel de pericol, în condiţiile în care statul a creat condiţii ca elevii să fie transportaţi în deplină siguranţă. Eu am rămas fără cuvinte când am aflat. Noi avem trei microbuze puse la dispoziţia cadrelor didactice care ne solicită. Nimeni nu poate spune că a solicitat un microbuz şi nu i s-a pus la dispoziţie. Părinţii s-au plâns de această situaţie", a declarat Petre-Fănel Burlăcescu  viceprimarul comunei Runcu.

Cazul a ajuns acum şi în atenţia ISJ Dâmboviţa care va demara propria anchetă.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite