FOTO Concursul de alergare montană Atinge Omu, sub semnul pandemiei de COVID-19. S-a alergat cu masca pe nas

0
0

Cele mai mari evenimente legate de alergarea montană din România au fost anulate, însă au fost şi excepţii. Vorbim de curse mai scurte, mai tehnice, cu număr mai mic de alergători, care au fost mai uşor de organizat şi de gestionat în condiţii restrictive inpuse de pandemia de COVID-19.

În weekendul trecut, după o amânare în 6 iunie şi o revocare în 4 iulie, s-a desfăşurat, în zona Peştera din Munţii Bucegi, cea de-a 6-a ediţie a concursului de alergare montană „ATINGE OMU”, eveniment organizat de Asociaţia Salvamont Dâmboviţa. Din cei 120 de concurenţi înscrişi, numai 65 au luat startul, mare parte dintre cei retraşi, reprogramandu-se pentru ediţia de anul viitor. 

Concursul s-a desfăşurat respectând toate normele impuse de autorităţi în ceea ce priveşte stoparea răspândirii COVID-19. Startul s a dat decalat, începând cu ora 9.00, câte un concurent la aproximativ 30 secunde. 

Toţi concurenţi au purtat masca de protecţie şi au respectat distanţarea socială, atât înainte de start, cât şi după terminarea cursei. 

Traseul a fost similar cu cel din anii precedenţi, cu start din Peştera, urcare la Vârful Omu, cota cea mia înalta din Munţii Bucegi (2507m), pe valea Obarsiei şi coborâre pe acelaşi traseu.

Imagine indisponibilă

Lungimea totală a traseului parcurs a fost de 12,5km, cu o diferenţa de nivel în urcare de aproximativ 1000m.         

ATINGE OMU este unul dintre cele mai frumoase evenimente organizate până acum în această zona a Bucegilor, care a adus entuziasm în rândul alergătorilor veniţi din toată ţară, atât pentru traseul ales, cât şi

pentru atmosfera. 

Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă
atinge omu 

Târgovişte


Ultimele știri
Cele mai citite