FOTO Au reînceput lucrările la şoseaua de centură a Târgoviştei, iar edilii anunţă că proiectul va fi finalizat anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
centuratgv

După 11 ani de la debutul construcţiei la şoseaua de centură a Târgoviştei, au fost reluate lucrările. Primarul Cristian Stan a declarat că lucrările vor fi finalizate în acest an, bazându-se pe faptulcă proiectul mare a fost spart în alte cinci mai mici, care vor fi executate de firme diferite.

“Este vorba despre câteva porţiuni de drum şi pasaje la care se lucrează. Pasajul de la Teiş este unul dintre loturile care alcătuiesc centura municipiului, practic se construieşte un pod nou, paralel cu cel pe care îl avem în momentul de faţă, cu lungimea de 266 metri, lăţimea căii rutiere aproximativ 8 metri. Va fi un pod ce va fi gata în acest an, pentru că pe toate cele cinci loturi care alcătuiesc proiectul de centură al municipiului avem termene de 12 luni. Acolo unde avem poduri, pasaje, cum este şi aici, podul de la Teiş, dar şi podul de la Petru Cercel, termenul este finalul anului, iar pe restul porţiunilor de drum este de 6 luni”, a spus Stan, într-o deplasare pe teren la lucrările de la centura Târgoviştei.

centuratgv

Lucrările la centura municipiului au fost împărţite în cinci loturi, pentru ca lucrările să se finalizeze mai repede. 

“Sunt convins că de data aceasta, având în vedere şi posibilitatea pe care am avut-o de a împărţi proiectul pe drumul de centură în cinci loturi separate, care sunt echilibrate atât din punct de vedere valoric, cât şi al volumului de lucrări, vom finaliza proiectul. Avem în loc de un singur constructor, trei, de fapt trei asocieri, care am convingerea că vor finaliza acest proiect, care parcă era blestemat, singurul proiect cu probleme, în condiţiile în care suntem, cred, la a cincea atribuire de contract”, a mai precizat Stan.

Realizarea centurii a demarat cu un proiect cu fonduri europene, semnat în 2009 şi care trebuia finalizat în 2012. Din cauza întârzierilor de execuţie au fost reziliate mai multe contracte, au fost reluate licitaţii, iar lucrările care nu au fost gata la 31 decembrie 2018 au pierdut banii europeni.  

centuratgv
centuratgv

Proiectul cu fonduri europene a fost semnat pentru suma de 88,7 milioane lei. Primul constructor cu care s-a reziliat contractul a fost CAST SRL, care a întârziat foarte mult lucrările, astfel că în 2012 au fost abandonate la un procent de realizare de aproape 27%.

După alte proceduri de atribuire lucrări, apoi de reziliere din cauza întârzierilor din teren, s-a ajuns ca acum centura municipiului să fie realizată în proporţie de circa 40-50%. 

Investiţia urmăreşte, pe lângă modernizarea şi reabilitarea a 13,8 kilometri de drum, şi extinderea şoselei de centură la patru benzi de circulaţie (acolo unde va fi posibil), precum şi reabilitarea podurilor şi a pasajelor aflate pe traseu, construirea unui nou pod în zona Teiş, realizarea unei reţele de canalizare, reabilitarea trotuarelor şi a sensurilor giratorii.  

centuratgv
centuratgv
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite