FOTO Apa a devenit albastră pe Râul Ialomiţa, din cauza unei posibile poluări. Autorităţile cred că pozele sunt trucate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe fotografii în care o apă de culoare albastră se deversează în Râul Ialomiţa i-a scandalizat pe internauţi. Se pare că fotografiile ar fi fost făcute, duminică, în localitea dâmboviţeană Săteni, comuna Aninoasa. Reprezentanţii Apelor Române investighează cazul, în timp de Garda de Mediu spune că nu a primit nicio sesizare de acest fel.

"Cine oare este vinovat de ceea ce este pe Râul Ialomita acum? Nu se poate lua nici o masura? Este oare posibil sa nu se sesizeze nimeni?", spune Robert Grigorescu, cel care a postat fotogafiile.

Preşedinte Consiliul pentru Transparenţă Locală Târgovişte, Valentin Grigore, spune că deasupra oraşului Târgovişte ajunge în mod constant un fum toxic, degajat de la o fabrică de vopsea din Săteni.

Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă

"Să vedem ce măsuri va lua garda de mediu, transformată în instituţie cu rol decorativ atunci când vine vorba de protecţia mediului. De mult timp închide ochii la poluarea masivă făcută de Nubiola care degajă absolut ilegal în atmosferă gaze toxice. Şi iată că poluează şi râul Ialomiţa. Nu doar cum se vede aici, ci şi pe ascuns, printr-un canal ilegal care ajunge direct în râu. De fiecare dată Garda de Mediu declară că a fost în control şi nu a constatat nimic. Deşi fumul şi gazele toxice sunt emise în mod continuu, zi şi noapte, le vede orice trece prin Doiceşti. Iar localnicii sunt otrăviţi constant (au murit şi familiile de albine ale apicultorilor), chiar şi deasupra oraşului Târgovişte ajunge în mod constant acest fum toxic, mai ales noaptea. Am dovezi! E timpul pentru o anchetă! Inclusiv una jurnalistică! Să vedem şi noi de ce sunt acoperite aceste fărădelegi şi abuzuri. Nu se mai poate aşa", spune preşedintele Consiliului pentru Transparenţă Locală Târgovişte, Valentin Grigore, care a redistribuit fotografiile cu pricina.

Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Dâmboviţa, Dănuţ Bâzgu, spune că pozele ar fi trucate.

"Dacă era aşa ceva apărea la Târgovişte, la orice pod, pe Ialomiţa. Noi plecăm din nou în zona aceea. Eu nu cred că e ceva real. Noi monitorizăm calitatea apei, avem senzori care sesizează orice abatere. Noi vom merge din nou pe jos să vedem dacă găsim ceva", spune Dănuţ Bâzgu.

De cealaltă parte, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa, Mircea Nistor, spune că nu a primit nicio sesizare de acest fel.
 

Imagine indisponibilă


 

Imagine indisponibilă
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite