FESTIVAL Mii de turişti în Bucegi, la “Padina Fest” şi “Ziua Lacului Bolboci”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sătui de praful şi de zgomotul urbelor, mii de turişti, veniţi din toate colţurile ţării, au urcat pe Platoul Padina pentru aerul tare de munte dar şi pentru distracţie. “Ziua Lacului Bolboci” şi “Padina Fest” au fost organizate în aceeaşi perioadă.

Platoul Padina a vibrat în continuu de miercuri până duminică. Distracţia a fost cuvântul de ordine al festivalului “Padina Fest” care s-a aflat la a doua ediţie şi al cărui principal argument a fost promovarea frumuseţilor montane. Tinerii au ascultat muzică folk şi rock. Pe scenă au urcat Şuie Paparude, Touluse Lautrec, Paradox, Stillborn, Travka, Viţa de Vie sau Mărgineanu.

Spre surprinderea multora, pe toate traseele de acces în munte se circula sâmbătă şi duminică, exact ca în capitală, bară la bară. Aproape jumătate de drum, dacă ne referim la zona Şeaua Dichiu înspre Peştera, este asfaltat, aşa că  miile de turişti au avut un motiv în plus să iasă din case pentru a se bucura de muzică, film, sport extrem sau maraton pe bicicletă. 
 
Platoul Padina nu a mai avut până acum sute de corturi instalate pe firul apei. Aceeaşi agitaţie a fost observată şi în zona Lacului Bolboci acolo unde oamenii au putut asculta concerte de muzică folk şi au avut ocazia să participe la tot felul de concursuri.

Lacul Bolboci este unul artificial, construit prin obstrucţionarea apelor Ialomiţei, iar volumul de 13 milioane de metri cubi îl face cel mai mare lac din judeţul Dâmboviţa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite