Femeile din comuna Ulmi au înfiinţat, la bibliotecă, “Clubul Feminica”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul este înfiinţat de câteva zile şi vine în întâmpinarea femeilor, cu multe activităţi şi evenimente culturale: întâlniri cu personalităţi, expoziţii, lansări de carte, audiţii muzicale şi multe altele.

Problemele comunităţii din Ulmi îşi vor găsi de acum mult mai uşor rezolvare. Asta pentru că zilele trecute, a luat fiinţă “Clubul Feminica” la Biblioteca din comună.

Bibliotecara localităţii a declarat că acest club a fost creat din dorinţa doamnelor de socializare şi care, datorită crizei, nu au mai plecat de mult în vreun concediu. “Datorită crizei, nu mai au posibilităţi de a mai merge în concedii sau prin staţiuni. Aici ele vor socializa dar vom dezbate si anumite probleme cu care se confruntă comunitatea noastră. De exemplu, acum de Paşte, vom încerca să strângem bani pentru a ajuta persoanele cu o situaţie familială precară”, a spus Letiţia Guţă.

“Cei mici au ce să înveţe de la doamne”

Ideea înfiinţării unui club pentru femei a fost pusă în practică şi de Biblioteca Judeţeană Ion Heliade Rădulescu. “Am fost în vară cu voluntarii la Biblioteca Judeţeană şi am văzut că există un club «Femina» şi am zis că putem să facem şi noi unul pentru că cei mici au venit însoţiţi de bunici şi mămici. Ne-am gândit atunci să le facem şi doamnelor un club pentru a colabora mai bine cu tinerii. Voluntarii mei au ce să înveţe de la doamne”, adaugă Letiţia Guţă, biblitecara la Biblioteca Comunală „Căpitan Andreescu”.

Femeile ascultă muzică şi navighează pe internet

“Feminica” vine în întâmpinarea femeilor, cu multe activităţi şi evenimente culturale: întâlniri cu personalităţi, expoziţii, lansări de carte, audiţii muzicale şi multe altele. De asemenea, doamnele pot găsi aici locul ideal de informare şi comunicare pe diferite teme: familie, carieră, sănătate sau cultură şi pot utiliza serviciile moderne ale bibliotecii, care asigură acces gratuit la Internet în cadrul programului Biblionet – lumea în biblioteca mea.

Până acum au fost cooptate zece femei din mai toate ramurile de activitate: spital, contabilitate, învăţământ etc., iar cele mai multe dintre ele sunt cititoare înrăite şi cliente fidele ale bibliotecii. Doamnele au socializat şi s-au simţit extrem de bine la prima întâlnire. Toate s-au înscris de bunăvoie în club şi şi-au luat angajamentul verbal de a mai coopta şi alte membre.

Întâlnirile se fac lunar iar tema aleasă pentru luna martie este “rolul femeii în comunitate”.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite