Exerciţiu complex desfăşurat de ISU Dâmboviţa în cazul unui atac terorist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joi, în zona Gării din oraşul Titu s-a desfăşurat un exerciţiu tactic complex, cu forţe şi mijloace în teren, avand ca temă “Managementul integrat al forţelor de intervenţie pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de producerea unui atac terorist”. Acesta a fost organizat de ISU Dâmboviţa.

Exerciţiul a prevăzut că în faţa Gării CF Titu din cauza neatenţiei unui conducător auto se produce un accident rutier între 2 autoturisme, rezultând 3 victime, din care una încarcerată, existând şi riscul producerii unui incendiu la unul din autoturismele implicate în accident.

De asemenea, pentru crearea fenomenului de panică şi distragerea atenţiei, persoane necunoscute au incendiat 2 vagoane de tren aflate în vecinătatea magaziei CF. Concomitent, pe peronul gării se produce o explozie prin detonarea unui dispozitiv exploziv la sosirea unei garnituri de transport persoane. În urma exploziei, două vagoane de călători au fost avariate, rezultând multiple victime (răniţi şi decedaţi).

image
image

Estimarea primară a efectelor atacului terorist în Gara oraşului Titu evidenţiază că au fost afectate mai multe vagoane şi linii de cale ferată, fiind rănite sau decedate aproximativ 15 persoane.

Pe timpul operaţiunilor de salvare a persoanelor rănite din interiorul gării, un angajat al Poliţiei TF descoperă sub o bancă de pe peronul gării un colet suspect, anunţând prin SNUAU 112 situaţia apărută, comunicându-i totodată despre aceasta şi comandantului operaţiunilor de salvare.

La exerciţiul organizat de I.S.U. “Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au participat 120 de cadre (20 ofiţeri şi 100 subofiţeri) şi peste 25 autospeciale pentru diverse tipuri de intervenţie (stingere, descarcerare, ambulanţe SMURD, punct de comandă mobil etc.).

image
image

"S-a urmărit dezvoltarea deprinderilor de lucru în cadrul I.S.U. “Basarab I” Dâmboviţa şi a structurilor care au repartizate funcţii de sprijin la nivel judeţean pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de atacuri teroriste, verificarea viabilităţii Planului judeţean de apărare în cazul producerii unei situaţii de urgenţă specifice riscului la alerta teroristă, perfecţionarea deprinderilor personalului structurilor specializate de intervenţie, armonizarea pregătirii personalului structurilor de intervenţie, verificarea modului de realizare şi menţinere a colaborării intra şi interinstituţionale pentru gestionarea situaţiilor create prin scenariu şi cooperarea între forţele participante", se arată într-un comunicat al ISU Dâmboviţa.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite