EXCLUSIV Deputatul Florin Popescu, exclus din PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Popescu este de luni, 9 decembrie, deputat independent
Popescu este de luni, 9 decembrie, deputat independent

Deputatul PDL de Târgovişte, Florin Popescu, a fost exclus, luni, cu o majoritate zdrobitoare, în cadrul BPN Bucureşti. Excluderea lui Florin Popescu a fost aprobată cu 32 de voturi "pentru" şi un vot "împotrivă", în timp ce două voturi au fost nule. Propunerea a fost făcută săptămâna trecută, după incidentele de la alegerile CCL Târgovişte din data de 21 noiembrie.

Preşedintele PDL Dâmboviţa, Iulian Vladu, a susţinut, luni, 2 decembrie, în şedinţa Biroului Permanent Naţional al Partidului Democrat Liberal, decizia BPJ privind excluderea din partid a deputatului Florin Popescu, după ce acesta a încercat să blocheze desfăşurarea alegerilor CCL Târgovişte din data de 21 noiembrie.

Florin Popescu " a fost luat la ochi" de conducerea PDL Dâmboviţa, dar şi ce şefii de la Centru, după ce a organizat mai multe întâlniri cu primarii care sunt de partea sa, fără a avea însă, girul organizaţiei. 

Deputatul Florin Popescu a venit la şedinţa BPN al PDL, el refuzând să facă declaraţii înaintea reuniunii.

Întrebat ce aşteptări are de la această şedinţă, Popescu a răspuns: "Mari de tot".

BPN al PDL a discutat şi în urmă cu o săptămână solicitarea conducerii Organizaţiei Dâmboviţa de excludere a deputatului Florin Popescu.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, aprecia atunci că parlamentarul a încălcat Statutul participând la inaugurarea sediului Mişcării Populare: "Vi se pare firesc să participi la construcţia unui alt partid politic, declarându-ţi în acelaşi timp, ipocrit, susţinerea faţă de PDL?".

Blaga menţiona, de asemenea, că, dacă se ajunge la decizia de excludere, aceasta va fi validată de viitorul Consiliu Naţional de Coordonare, deoarece Florin Popescu este deputat.

Conducerea PDL Dâmboviţa a propus, în 25 noiembrie, Biroului Permanent Naţional excluderea din partid a fostului preşedinte al organizaţiei, deputatul Florin Popescu, după ce acesta a cerut demiterea conducerii interimare a filialei, pe care o acuză că "îşi bate joc de membrii oneşti ai formaţiunii".

Conducerea PDL Dâmboviţa a luat această decizie într-o şedinţă extraordinară a Biroului Permanent Judeţean, după ce Florin Popescu a cerut schimbarea conducerii interimare a organizaţiei judeţene şi invalidarea alegerilor pentru şefia PDL Târgovişte, ca urmare a unui scandalul la care a fost nevoie de intervenţia Poliţiei.

"Biroul Permanent Judeţean al PDL Dâmboviţa, întrunit în şedinţă extraordinară vineri a luat decizia excluderii din partid a lui Florin Popescu, propunere pe care o va înainta luni, 25 noiembrie, Biroului Permanent Naţional", anunţa PDL Dâmboviţa într-un comunicat.

Sursa citată menţionează că Florin Popescu că "şi-a făcut un prost obicei din a folosi partidul în interesul personal şi al unei găşti restrânse, ducându-l la pierderea a 30 de procente în patru ani" şi că a "manipulat şi a instigat la ură şi la revoltă un grup format din salariaţi ai Primăriei Târgovişte, din membri ai organizaţiei Partidului Mişcarea Populară Târgovişte, majorete, dar şi apropiaţi ai lumii interlope târgoviştene, împotriva colegilor săi".

Potrivit Statutului PDL, sancţionarea membrilor care ocupă funcţii la nivel naţional - cu excepţia celor aleşi la Convenţia Naţională (CN) - în interiorul sau în afara partidului, alese sau numite, se hotărăşte prin votul Consiliului Naţional de Coordonare (CNC) la propunerea Biroului Permanent Naţional (BPN) şi se comunică celui în cauză, în scris, în cel mult cinci zile. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite