Epoca glorioasă a lui Constantin Brâncoveanu, readusă la viaţă, la Palatul de la Potlogi FOTO

0
0
garda palat potlogi

Istoria, cultura şi valorile europene au fost sărbătorite, duminică, 9 mai, de Ziua Europei, atât în comuna Potlogi - la Palatul Brâncovenesc, cât şi în municipiul Târgovişte. Epoca glorioasă a lui Constantin Brâncoveanu a fost readusă la viaţă.

Manifestările au debutat în curtea Palatului Brâncovenesc de la Potlogi, cu ceremonialul schimbului gărzii, o punere în scenă inedită, asemănătoare celor care se făceau în secolul al XVII-lea, realizat de străjerii gărzii Cetăţii Făgăraş.

„Lla Palatul Brâncovenesc de la Potlogi s-a scris o pagină măreaţă a trecutului nostru. Vreau să îi asigur pe dâmboviţeni că voi face tot ce îmi stă în putere să aşez această bijuterie arhitectonică acolo unde merită cu adevărat, şi anume pe harta turistică a României, dar şi dincolo de graniţele acesteia. Alături de zona montană a judeţului Dâmboviţa, îmi doresc să realizăm o promovare activă a obiectivelor culturale şi istorice ale judeţului. Celebrarea Zilei Europei ne confirmă că proiectele cele mai ambiţioase pot deveni realitate, în folosul nostru, al tuturor. Am propus, în acest an, instituţiilor de cultură subordonate Consiliului Judeţean Dâmboviţa, să sărbătorim Ziua Europei şi, totodată, Ziua Independenţei de Stat a României şi Ziua Victoriei Naţiunilor Unite, într-un mod care să ne aducă mai aproape de valorile noastre naţionale, de istoria şi identitatea noastră naţională şi culturală”, a precizst preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

garda palat potlogi

În minunatul cadru oferit de arhitectura brâncovenească, instrumentiştii Orchestrei Simfonice Muntenia a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa au susţinut un recital cu cele mai frumoase opere ale clasicilor muzicii simfonice.

Tot duminică, în Piaţa Tricolorului din Târgovişte, a avut loc un flashmob, urmat de două momente artistice susţinute de membrii Orchestrei Simfonice „Muntenia” şi de Corala „Appassionato”.

garda palat potlogi
Mai multe - Târgovişte

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite