Elevii de 10 din acest an vor fi premiaţi de Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii de 10 din acest an vor fi premiaţi de Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa. FOTO Andra Grozavu, singurul elev de liceu cu media 10
Elevii de 10 din acest an vor fi premiaţi de Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa. FOTO Andra Grozavu, singurul elev de liceu cu media 10

Elevii care au reuşit să obţină nota maximă la examenele naţionale de anul acesta vor fi premiaţi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa. Evenimentul va avea loc joi, 29 septembrie, la sediul ISJ.

Vor fi premiaţi de ISJ singurul elev de liceu care a luat 10 pe linie, Andrea Grozavu (Colegiul Naţioanl "Ienăchiţă Văcărescu") la examenul de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2016, precum şi absolvenţii de clasa a VIII-a care au reuşit aceeaşi performanţă la ambele probe ale Evaluarii Nationale 2016.

Andra Grozavu a studiat la Colegiul Naţional "Ienăchiţă Văcărescu", din Târgovişte, fiin singurul elev de liceu care a luat 10 pe linie.. Este fiica fostului vicepreşedinte al CJ Dâmboviţa şi actual consilier judeţean, Gabriel Grozavu.

"Mă simt foarte emoţionată că sunt singurul elev din Dâmboviţa care a reuşit să obţină media 10, dar nu pot să spun că nu mă aşteptam la acest rezultat. În primul rând eu nu m-am temut niciodată de acest examen. Acest lucru a contribuit foarte mult la starea mea psihică şi înainte de examen, dar şi în timpul examenului. În al doilea rând nu pot să spun că am făcut exces de zel. M-am pregătit exact cât trebuie, mai ales că mie nu îmi trebuie media de la Bacalaureat pentru admitere şi atunci nu am acordat chiar atât de mult interes mediei, dar recunosc, a fost un ţel al meu să iau o notă foarte mare", ne-a spus imediat după aflarea rezultatului, Andra Grozavu.

În opinia sa, e de ajuns ca în clasa a XII-a să fii "puţin mai pe fază ca să poţi să prinzi foarte multe lucruri". "Am de gând să urmez cursurile facultăţii de Drept de la Bucureşti, dar şi ale Institului Francez, iar în viitor, aş vrea să am o carieră în diplomaţie", mai spune Andra.

image

Trei medii de 10 şi procent de 71%

Potrivit ISJ Dâmboviţa, procentul de promovabilitate se apropie de 71%, faţă de cele 62 de procente obţinute în 2015. De asemenea, trei elevi au obţinut media 10 pe linie. Este vorba de doi elevi de la Şcoala Coressi din Târgovişte şi unul din Şcoala Titu Târg.

Aproape 4.300 de elevi din judeţul Dâmboviţa au susţinut Evaluarea Naţională în intervalul 27-29 iunie.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite