UPDATE Rezultate Bacalaureat 2016 Dâmboviţa. Singura elevă de 10 din judeţ vrea carieră în diplomaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultate Bacalaureat 2016. Ministerul Educaţiei a anunţat marţi, 12 iulie, rezultatele la Bacalaureat 2016. Notele sunt afişate pe site-ul edu.ro şi la avizierele instituţiilor de învăţământ.

image

UPDATEUn singur elev din Dâmboviţa a reuşit să obţină media maximă. 

Este vorba de Andra Grozavu, de la Colegiul Naţional "Ienăchiţă Văcărescu", din Târgovişte, fiica fostului vicepreşedinte al CJ Dâmboviţa şi actual consilier judeţean, Gabriel Grozavu.

"Mă simt foarte emoţionată că sunt singurul elev din Dâmboviţa care a reuşit să obţină media 10, dar nu pot să spun că nu mă aşteptam la acest rezultat. În primul rând eu nu m-am temut niciodată de acest examen. Acest lucru a contribuit foarte mult la starea mea psihică şi înainte de examen, dar şi în timpul examenului. În al doilea rând nu pot să spun că am făcut exces de zel. M-am pregătit exact cât trebuie, mai ales că mie nu îmi trebuie media de la Bacalaureat pentru admitere şi atunci nu am acordat chiar atât de mult interes mediei, dar recunosc, a fost un ţel al meu să iau o notă foarte mare", ne-a spus Andra Grozavu.

În opinia sa, e de ajuns ca în clasa a XII-a să fii "puţin mai pe fază ca să poţi să prinzi foarte multe lucruri". "Am de gând să urmez cursurile facultăţii de Drept de la Bucureşti, dar şi ale Institului Francez, iar în viitor, aş vrea să am o carieră în diplomaţie", mai spune Andra.

image

UPDATE: Rezultatele parţiale au fost afişate, marţi, 12 iulie, la ora 12.00, edu.ro, dar şi la fiecare liceu în parte. Tot astăzi vor fi depuse şi contestaţiile, până la ora 20.00, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 16 iulie, potrivit calendarului de examen publicat de Ministerul Educaţiei. Pentru susţinerea probelor scrise, în Dâmboviţa s-au înscris 3504 de candidaţi din toate promoţiile. 

Puteţi consulta rezultatele obţinute de elevii din Dâmboviţa, AICI.

Note mai mici faţă de 2015

Procentul de promovabilitate în Dâmboviţa este de 56,50%. Pe primul în ceea ce priveşte procentul de promovabilitate este Colegiul "Ienăchiţă Văcărescu", cu 96%, pe doi Liceul de Arte "Bălaşa Doamna", cu 92%, iar următoarele două locuri sunt ocupate de Colegiile Carabella şi Constantin Cantacuzino peste 89%.

Potrivit ISJ, nu mai sunt unităţi de învăţământ cu promovabilitate zero. Cea mai slabă clasare a obţinut-o Liceul Nr. 5 din Târgovişte, cu 5%.
 

În 2015, Judeţul Dâmboviţa a avut un procent de promovabilitate de 61,2%, situându-se sub media naţională. Rata de promovabilitate la nivel naţional este de 66,41%. Doi elevi au obţinut media maximă, ambii de la Colegiul Carabella din Târgovişte.

Candidaţii respinşi în această sesiune se vor putea înscrie în perioada 18-22 iulie pentru a susţine examenul în sesiunea de toamnă a Bacalaureatului organizată în perioada august-septembrie.

Doi elevi dâmboviţeni au fost eliminaţi, vineri, din sala de examen, după ce au fost descoperiţi că au asupra lor telefoane mobile. Unul este de la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” din Pucioasa, iar cel de-al doilea de la „Nicolae Ciorănescu” din Târgovişte.

Alţi aproape 200 de absolvenţi au absentat de la ultima probă din cadrul Bacalaureatului, cea a materiei la alegere. Acesta a fost ultimul hop pe care l-au avut de trecut elevii de clasa a XII-a, înainte să devină absolvenţi cu acte în regulă. 

Cei aproximativ 300 de elevi care s-au prezentat la examen au avut de ales între: biologie, chimie, economie, geografie, informatică, logică sau psihologie. Cei mai mulţi, au susţinut proba la geografie, 1410, urmaţi de cei care au ales biologia sau anatomia. Absolvenţii au avut trei ore la dispoziţie pentru rezolvarea subiectelor.  

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite