Drumul spre Padina, prioritatea numărul 1 în vederea organizării Olimpiadei de Iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnă la Padina este un vis care poate deveni realitatea. Asigurarea o primim din partea prefectului de Dâmboviţa, Iancu Caracota, care spune că investitorii aşteaptă ca infrastructura să fie realizată.

Acesta mai spune că cel mult un an de zile, utilajele vor fi pregătite de intervenţie pentru a face drumul spre munte. “Drumul va începe în cel puţin un an de zile. Asta vă garantez. Sunt conştient că este nevoie de mult mai mulţi bani, nu de câteva milioane de euro. În 2012 - 2013 va fi o avalanşă de investitori, o să vedeţi.  Dacă vom avea drumul vor veni mulţi să investească aici, sunt mulţi doritori.  Au spus că sunt dispuşi să investească şi câte zece miliarde de lei, numai să le punem la dispoziţie drumul de acces. Este un vis al meu şi cred că nu este nimic anormal în a avea vise. Şi reprezentanţii ţărilor francofone ne vor face lobby şi ne vor sprijini”, spune Iancu Caracota.

“Este un proiect ambiţios”

Prezent la Târgovişte cu ocazia unei întâlniri organizată de Asociaţia Internaţională a Regiunilor Francofone (AIRF), comisarul Mohammed El Aklaa din Maroc, a apreciat proiectul de realizare a unei staţiuni olimpice la Padina. “România este în şantier, deci în plină dezvoltare, ceea ce este un lucru pozitiv. Am avut ocazia, zilele acestea, de a ni se prezenta proiecte îndrăzneţe, ambiţioase, care cu siguranţă o să revoluţioneze această regiune.  Cel de organizare a Jocurilor Olimpice este un proiect nine gândit şi am avut ce să învîţăm de aici”, a declarat pentru “Adevărul de Seară”, Mohammed El Aklaa.
Drumul vizat este în lungime de aproximativ 45 km şi cu greu poate străbătut de autoturisme.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite