Două licee din Dâmboviţa au înregistrat promovabilitate zero pe promoţia curentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii din două licee din Dâmboviţa, din promoţiile curente, nu au reuşit să obţină nici măcar media 5 la examenul de Bacalaureat 2016. De asemenea, aproape 300 de candidaţi s-au ales cu medii sub şase, care nu le permit să obţină o diplomă de absolvire a Bacalaureatului.

Liceele în care elevii din promoţia curentă nu au reuşit să obţină nici măcar media 5 sunt Liceul Thenologic Tărtăşeşti şi Nicolae Mihăescu Târgovişte (Nr. 5).

Aproape 300 de candidaţi s-au ales cu medii sub şase, care nu le permit să obţină o diplomă de absolvire a Bacalaureatului

Rezultatele obţinute de absolveţii de liceu din Dâmboviţa plasează judeţul pe locul 37 pe ţară, în scădere faţă de anul trecut, cu un procent de numai 56,55%, faţă de 61,2%, în 2015. 

image

Un singur elev din Dâmboviţa a reuşit să obţină media maximă. 

Este vorba de Andra Grozavu, de la Colegiul Naţional "Ienăchiţă Văcărescu", din Târgovişte, fiica fostului vicepreşedinte al CJ Dâmboviţa şi actual consilier judeţean, Gabriel Grozavu.

"Mă simt foarte emoţionată că sunt singurul elev din Dâmboviţa care a reuşit să obţină media 10, dar nu pot să spun că nu mă aşteptam la acest rezultat. În primul rând eu nu m-am temut niciodată de acest examen. Acest lucru a contribuit foarte mult la starea mea psihică şi înainte de examen, dar şi în timpul examenului. În al doilea rând nu pot să spun că am făcut exces de zel. M-am pregătit exact cât trebuie, mai ales că mie nu îmi trebuie media de la Bacalaureat pentru admitere şi atunci nu am acordat chiar atât de mult interes mediei, dar recunosc, a fost un ţel al meu să iau o notă foarte mare", ne-a spus Andra Grozavu.

În opinia sa, e de ajuns ca în clasa a XII-a să fii "puţin mai pe fază ca să poţi să prinzi foarte multe lucruri". "Am de gând să urmez cursurile facultăţii de Drept de la Bucureşti, dar şi ale Institului Francez, iar în viitor, aş vrea să am o carieră în diplomaţie", mai spune Andra.

Rezultatele parţiale au fost afişate, marţi, 12 iulie, la ora 12.00, edu.ro, dar şi la fiecare liceu în parte. Tot astăzi vor fi depuse şi contestaţiile, până la ora 20.00, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 16 iulie, potrivit calendarului de examen publicat de Ministerul Educaţiei. Pentru susţinerea probelor scrise, în Dâmboviţa s-au înscris 3504 de candidaţi din toate promoţiile. 

Puteţi consulta rezultatele obţinute de elevii din DâmboviţaAICI.

Pe primul în ceea ce priveşte procentul de promovabilitate este Colegiul "Ienăchiţă Văcărescu", cu 96%, pe doi Liceul de Arte "Bălaşa Doamna", cu 92%, iar următoarele două locuri sunt ocupate de Colegiile Carabella şi Constantin Cantacuzino peste 89%.

Pentru susţinerea probelor scrise, în Dâmboviţa s-au înscris peste 3.504 candidaţi din toate promoţiile. 

Trei elevi dâmboviţeni au fost eliminaţi, după ce au fost descoperiţi că au asupra lor telefoane mobile.

Rezultatele finale vor fi afisate pe 16 iulie, potrivit calendarului de examen publicat de Ministerul Educaţiei. 

Candidaţii respinşi în această sesiune se vor putea înscrie în perioada 18-22 iulie pentru a susţine examenul în sesiunea de toamnă a Bacalaureatului organizată în perioada august-septembrie.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite