Doi montaniarzi din Târgovişte au plecat în cucerirea celui mai înalt munte din America de Nord: vulcanul Orizaba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au fluturat steagul Municipiului Târgovişte pe cele mai înalte culmi din Europa sau Asia, Geo Badea şi Marius Popescu atacă acum şi cel mai înalt vulcan din America de Nord. Orizaba este situat în Mexic şi poartă numele de "muntele stelelor", având o înălţime de 5636 de metri.

Primăria Târgovişte a anunţat că sprijină această expediţie cu suma de 5.000 de euro, sumă care va merge la Asociaţia Salvamont Dâmboviţa, din care fac parte cei doi.

"Să dea Dumnezeu să fie bine şi, pe 22 decembrie, când ne vom prezenta la conferinţa de presă să vorbim despre reuşită aşa cum am făcut-o întotdeauna. Mulţumesc în mod special primăriei municipiului pentru sprijinul acordat şi sperăm ca, în 4, 5 zile de la plecare, simbolul Municipiului să fluture pe cel mai înalt vulcan din America de Nord", a spus Geo Badea.

image

"Acest vulcan a fost urcat pentru prima oară pe la 1832. Are un microclimat aparte şi se comportă ca un vârf mult mai înalt, de peste 6500 de metri. Suntem motivaţi şi de orgolii personale, dar trebuie să ţineţi cont că această acţiune trebuie să fie pentru târgovişteni un prilej de a se mândri", a spus Marius Popescu.

image

Vulcanul Pico de Orizaba, Mexic

O caracteristica importanta a Regiunii Vulcanice Trans-Mexicane este ca stratovulcanul Pico de Orizaba a fost considerat un vulcan inactiv din cauza lipsei vreunei activitati vulcanice de-a lungul ultimelor decenii. Ultima eruptie a fost inregistrata in 1687. Pico de Orizaba este unul dintre cei trei vulcani din Mexic, care sunt de obicei acoperiti permanent de zapada.

Ultimul munte cucerit de Geo Badea şi Marius Popescu a fost muntele Ararat, din Turcia, 5100 de metri, în 2013.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite